- Reklama -

Vjačeslav Vojnov se Světového poháru nezúčastní

- Reklama -

Ruský hokejista Vjačeslav Vojnov se s definitivní platností nezúčastní Světového poháru, který se bude konat od 17. září do 1. října 2016 v Torontu. Zámořským médiím to potvrdil zástupce komisionáře NHL Bill Daly.
„Ruská hokejová federace akceptovala rozhodnutí National Hockey League neumožnit Vojnovovi startovat na Světovém poháru v ledním hokeji v roce 2016,“ uvedl ve svém pondělním prohlášení dvaapadesátiletý Daly.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vedení NHL bývalého zadáka Los Angeles 20. října 2014 suspendovalo v souvislosti s jeho obviněním z domácího násilí. Šestadvacetiletý rodák z Čeljabinska strávil po napadení manželky Marty tři měsíce ve vězení v Kalifornii.
Po odpykání trestu ho čekal přistěhovalecký soud a hrozilo mu vyhoštění ze Spojených států. Králové chtěli jeho smlouvu oficiálně ukončit, ale Vojnov tomuto kroku předešel a v září 2015 se vrátil do Ruska. Poslední sezónu odehrál v Petrohradu (KHL), který získal jeho práva od týmu Traktor Čeljabinsk.
Hned když byly na konci letošního května zkompletovány soupisky všech účastníků turnaje, jehož pořadateli jsou NHL spolu s hráčskou unií NHLPA, objevilo se jméno Vojnova v nominaci Ruska, což vyvolalo okamžitou odmítavou reakci nejvyššího šéfa zámořské soutěže.
„Liga ho suspendovala a zástupcům ruské federace jsme sdělili, že nebude moci nastoupit. Jestli se to někdo bude pokoušet řešit, to už je jiný příběh, ale na jeho statusu se nic nemění,“ sdělil tehdy Gary Bettman.
V základní části NHL odehrál Vojnov necelé čtyři sezóny. Ve 190 utkáních nasbíral 81 bodů za 18 branek a 63 přihrávek. V 64 zápasech play off vstřelil devět gólů a u 16 dalších asistoval. V letech 2012 a 2014 slavil s Los Angeles vítězství ve Stanley Cupu. Na soupisce Ruska pro Světový pohár ho nahradí třiadvacetiletý zadák Tampy Bay Nikita Nestěrov.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -