- Reklama -

Vladimír Tarasenko ruské hokejisty na světovém šampionátu neposílí

- Reklama -

Útočník St. Louis Vladimir Tarasenko ruskou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem neposílí. Jeho účast na turnaji zhatilo blíže nespecifikované zranění. V pondělí o tom informoval trenér „sborné komandy“ Oleg Znarok.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Zavolali jsme jeho agentovi a ten nám řekl, že Tarasenko dohrával sezónu se zraněním a bude muset podstoupit operaci,“ citovaly slova čtyřiapadesátiletého šéfa ruské reprezentační střídačky oficiální webové stránky National Hockey League.
Majitel stříbrné medaile ze světového šampionátu v Praze a Ostravě odehrál v základní části letošní sezóny nejlepší hokejové soutěže světa všech 82 zápasů, ve kterých nasbíral 75 bodů a v tabulce produktivity obsadil desátou příčku. Mezi střelci NHL byl s 39 góly čtvrtý. V 11 utkáních play off zaznamenal tři branky a shodný počet asistencí.
Zástupci St. Louis draftovali pětadvacetiletého forvarda v roce 2010 v prvním kole z 16. pozice. Tarasenko působí v organizaci Blues od začátku zkrácené sezóny 2012-13. Před dvěma lety podepsal s americkým mužstvem novou osmiletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 60 miliónů dolarů. Celkem odehrál v NHL 341 utkání a nasbíral 284 bodů (145+139). V play off přidal 32 bodů (22+10) ve 44 duelech.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -