- Reklama -

Vlétneme na ně, ale je to velmi nebezpečný tým, varuje před Nashvillem trenér Sharks

- Reklama -

Dlouhou pauzu měli hokejisté San Jose, což nemusí být v play off vždycky výhoda. Žraloci zahájí v pátek sérii s Nashvillem na vlastním ledě v SAP Centeru, jejich soupeř přitom hrál až do středy, kdy teprve v sedmém zápase udolal silný Anaheim. Zatímco Predátoři tak hráli do poslední chvíle, Žraloci odpočívali.
„Myslím, že chlapi jsou připravení,“ řekl trenér Sharks Peter DeBoer po čtvrtečním tréninku. „Cítíte trochu té nervózní energie. Hodně jsme trénovali a všichni už se těší na začátek série.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hráči San Jose sledovali Predators, jak vyhráli čtyři utkání ze sedmi proti Anaheimu, se kterým Sharks v sezóně prohráli tři ze čtyř duelů. Příliš dobrou bilanci neměli ani s Nashvillem, se kterým prohráli dva ze tří zápasů. Teď je čeká zcela nové měření sil, v nové části sezóny.
„Sérii s Anaheimem začali tak, že vyhráli dva zápasy venku,“ připomněl DeBoer. „Pak třikrát prohráli a dvakrát skvěle čelili vyřazení, hráli opravdu výborný hokej. To bylo působivé.“
„Zažil jsem něco podobného. Když jsem byl v roce 2012 v New Jersey, v prvním kole jsme hráli sedmý zápas, dvojité prodloužení. Čelili jsme vyřazení od Floridy. Čelili jsme mu už v šestém zápase, vyhráli jsme v prodloužení, pak dvojité prodloužení v sedmém zápase. Do druhého kola jsme vlétli na Philadelphii s velkým sebevědomím. Jsem si vědom, že nás čeká velmi nebezpečný tým.“
Devils ten rok došli až do finále Stanley Cupu, kde podlehli Los Angeles v šesti utkáních. Stejného soupeře naopak zbavili iluzí o poháru právě borci San Jose v letošním prvním kole. To je taky dobrá vizitka. Oplatili mu tím někdejší ostudné vyřazení, kdy Kings obrátili sérii z 0:3 na 4:3. Od té doby jen odpočívali, trénovali a čekali na nového soupeře Teď už ho znají.
„Může to být výhoda pro obě strany,“ zamýšlí se nad rozdílnou situací obou týmů útočník San Jose Tommy Wingels. „Když hrajete každý druhý den, dostanete se do určité rutiny, máte jen den volna a další den znovu hrajete. Budou připraveni. Na druhou stranu, my jsme si užili náš odpočinek. V dlouhé sezóně může být odpočinek důležitý. Týden jsme si odpočinuli, což bylo pro celou partu také dobré.“
Velkou oporou Predators je brankář Pekka Rinne, který v posledních dvou zápasech pochytal 62 střel z 64 pokusů, které na něj mířily. Za záda pustil jen dva puky. Výborně organizovaná je celá obrana Nashvillu.
„Mají brankáře, který umí krást zápasy. Dokazuje to během celé kariéry. Musíme ho zaměstnat. Když už Anaheim skóroval, vždycky před ním udělali velký provoz. Jejich obrana je ale také skvělá, ve vlastním pásmu hrají hodně na těsno. Drží všech pět chlapů hodně nízko. Dobře chrání nebezpečné prostory před vlastní bránou,“ řekl na adresu soupeře Logan Couture.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -