- Reklama -

Voráček se bodově dotáhl na Crosbyho

- Reklama -

Jakub Voráček pokračuje ve výborných výkonech. Útočník Philadelphie ve čtvrtek proti Floridě prodloužil bodovou sérii na sedm zápasů. Český hokejista zapsal do statistik ve 33. minutě. Voráček zakončil přečíslení dva na jednoho a svou šestou trefou v ročníku upravil výsledek na 4:1 pro Flyers, za což jej místní novináři vyhlásili třetí hvězdou zápasu. V bodování se pětadvacetiletý rodák z Kladna zlepšil na celkových 19 bodů (6+13) a vyrovnal tak součet hvězdného Kanaďana Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu (7+12).
Pittsburgh natáhl svou sérii výher na číslo šest, domácí Tryskáče ovšem přechytračil až v samostatných nájezdech. Winnipeg se dokázal dostat z dvoubrankového deficitu a po brance Evandera Kanea ze závěrečné třetiny tak přišly na řadu nájezdy. V nich Ondřeje Pavelce, který pochytal v utkání 32 střel, překonaly obě hlavní hvězdy Tučňáků, tedy Crosby a Malkin, za Jets se prosadil pouze Wheeler. Domácí může těšit alespoň bod a fakt, že se proti rozjetému soupeři dokázali vrátit do zápasu.
Ohromnou bojovnost a touhu porvat se o výsledek až do poslední vteřiny prokázali hokejisté New Jersey na ledě St. Louis, na body jim to ovšem nestačilo. Ještě v 57. minutě drželi Bluesmani pohodlný náskok 3:0, pak se ale začaly dít věci a strhla se nevídaná přestřelka. Ďáblové ještě udělali ze zdánlivě prohraného zápasu pořádné drama.
V 57. minutě hosté konečně prostřelili Jakea Allena zásluhou Rydera, domácím ale vzápětí vrátil tříbrankový náskok Backes. Ani to ovšem hosty nezlomilo. Marek Židlický v 59. minutě vykřesal naději, kterou v závěrečné minutě ještě více rozdmýchal opět Ryder po přihrávkách Jágra a Eliáše. Víc už ale Devils nestihli, a tak si odvážejí porážku v poměru 3:4.
Tampa Bay si doma poradila s Calgary v poměru 5:2. Dvěma brankami se na výhře domácích podílel Cedric Paquette, jednu asistenci na Johnsonův gól si připsal Ondřej Palát. Za hosty se jednou trefil Jiří Hudler.
Vancouver zavítal do San Jose a naznačil, že letos se s ním musí počítat. Loni se mu v zápasech proti kalifornským soupeřům vůbec nedařilo, včera však Canucks s Ryanem Millerem v brance potvrdili výborný vstup do sezóny výhrou nad Žraloky v poměru 3:2. Jednou brankou se na úspěchu Kosatek podílel Radim Vrbata, v dresu domácích jednou asistoval Tomáš Hertl. Sharks sice dvakrát v utkání vedli, po trefě Nicka Bonina ze 38. minuty  bral ale oba body Vancouver.
Také Ostrovanům se zatím na tripu do Kalifornie daří, naposledy uspěli po nájezdech na ledě Los Angeles. Vše podstatné se ve Staples Center odehrálo v úvodní třetině. Nejprve dostal domácí Krále do vedení King, za hosty ovšem ještě před první přestávkou srovnal objev letošní sezóny Brock Nelson. Rozhodnutí musely přinést až samostatné nájezdy, ve kterých uspěli pouze hostující Okposo a Nielsen.
Boston si poradil s Edmontonem až díky čtyřgólové smršti v závěrečných devíti minutách utkání. Oilers po brance Arcobella na začátku třetího dějství drželi vedení 2:1, než v 52. minutě vyrovnal Loui Eriksson. Krátce po něm strhli vítězství na stranu Medvědů Söderberg a Hamilton, účet zápasu uzavřel po přihrávce Davida Krejčího střelou do prázdné branky Lucic.
V Ottawě je pod výhrou 3:0 nad Minnesotou podepsán především gólman domácích Craig Anderson, který pochytal všech 35 střel soupeře. Hostům nebylo nic platné, že Senátory přestříleli v poměru 35:17. Dvěma brankami se na výhře podílel Mike Hoffman.
Colorado sice přišlo v utkání s Torontem o výhru v 59. minutě, kdy se za Maple Leafs trefil Richard Pánik, v závěrečné dovednostní disciplíně ale uspěli všichni tři střelci Avalanche (MacKinnon, Duchene, Tanguay), zatímco Reta Berru v domácí svatyni překonal jen Tyler Bozak. Pánik si kromě trefy připsal i asistenci na gól Phila Kessela.
Dallas se dál trápí, naposledy nestačil doma na Nashville. Proti Predátorům dokázaly Hvězdy dvakrát srovnat stav, na branku Matta Cullena z 54. minuty už ale odpovědět nezvládly. Za hosty se jednou prosadil nejproduktivnější nováček soutěže Filip Forsberg.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -