- Reklama -

Vrbata se trefil podruhé v řadě, Plekanec stoupá statistikami

- Reklama -

Obnovená spolupráce s bratry Sedinovými vynesla Radimu Vrbatovi z posledních čtyř utkání čtyři body, většinou ve formě branek. Před týdnem se trefil proti Washingtonu, v úterý skóroval do montrealské sítě a včera překonal gólmana Dallasu Anttiho Niemiho. Český útočník se ve třetí třetině hned po úvodní buly prosadil dorážkou střely Daniela Sedina a Vancouver vedl 3:1, jenže Hvězdám se podařilo utkání otočit.
V úterý svěřenci Lindyho Ruffa prohrávali s Anaheimem o tři branky, aby nakonec zvítězili 4:3. O dva dny později dospěli ke stejnému výsledku „až“ v prodloužení díky Jamiemu Bennovi. Kapitán  Stars si dvěma body upevnil vedení ve statistikách, dvakrát skóroval Patrick Sharp. Aleš Hemský zaznamenal asistenci.
V elitní desítce kanadského bodování najdeme dva Čechy, druhého v pořadí Davida Krejčího doplňuje Tomáš Plekanec. Kladenský rodák včera v 10. minutě derby s Edmontonem rozehrál přesilovkovou kombinaci Montrealu, na jejímž konci byl Brendan Gallagher. Do přestávky se Habs radovali ještě dvakrát, téměř neinkasovali ani v prostředním dějství… a potom se zopakovala historie uvedená v předchozím komentáři.
V čase 39:08 využívá Leon Draisaitl přesilovou hru, po přestávce Olejáři během jedenácti minut srovnávají. A 62 sekund před sirénou je to znovu německý mladík, kterého klub krátce před zápasem povolal z farmy, kdo zajišťuje Edmontonu druhý bod.
Ani jeden ze zmiňovaných příspěvků krajánků však nebyl vstupenkou mezi hvězdy večera. Tam se podařilo vstoupit pouze Jakubu Voráčkovi z duelu mezi Philadelphií a New Jersey, pro úřadujícího držitele Zlaté hokejky byl ale bronzový stupínek jen slabou útěchou. Flyers podlehli diviznímu rivalovi 1:4.
Čestný úspěch poražených zaznamenal ve 36. minutě Luke Schenn, v té době to byl ještě jediný gól utkání. Ďáblové ovšem před přestávkou využili početní výhodu, krátce po ní další a navíc se mezitím trefil Kyle Palmieri.

Trenér Dan Bylsma zavítal poprvé do Consol Energy Center jako host a jeho návštěva připomněla místním Tučňákům, že jsou stále považovaní za ofenzivní tým. Hokejistům Pittsburghu se v zápase s Buffalem poprvé v sezóně podařilo čtyřikrát rozvlnit síť a odměnou je jim plný bodový zisk. Pokud jde o útočení, vypadalo to však na ledě opačně, takže výraznou měrou se o vítězství zasloužil také náhradní gólman Jeff Zatkoff, jenž zlikvidoval 50 z třiapadesáti střel soupeře.
Z maskovaného muže v domácí kleci byli nešťastní také hokejisté Chicaga, kteří zavítali do Winnipegu. Michael Hutchinson si proti obhájcům titulu vylepšil osobní rekord, když pochytal 45 puků, překonal ho pouze Patrick Kane hned na začátku při přesilovce. Jets v dalším průběhu otočili na 3:1.
Obránce Caroliny Ron Hainsey bude podruhé v řadě uveden v zápise jako autor rozhodující branky. V úterý se podepsal pod výhru nad Detroitem, ve čtvrtek ukončil prodloužení zápasu s NY Islanders. Hurikáni si vybojovali možnost ucházet se o extra bod pět minut před sirénou po střele Chrise Terryho. Díky výhře 3:2 se vracejí z dlouhého sedmizápasového tripu s bilancí 4-3.
Dvakrát vyšli tento týden Lightning zcela naprázdno, potřetí se jim podařilo alespoň jednou donutit k činnosti brankového rozhodčího. Na jeden přesný zásah se ale většinou nevyhrává, protivníkům totiž stačí trefit se jen dvakrát, aby dosáhli svého. Přesně to se stalo ve čtvrtečním střetnutí Tampy Bay s Coloradem, o oba góly hostů se zasloužila nově utvořená formace s Alexem Tanguayem po boku Nathana MacKinnona a Jaromea Iginly.
Shodný výsledek, jen v opačném gardu, hlásí ze St. Louis. Mezi Bluesmany v poslední době pořádně vyčnívá Colton Parayko, který se ve včerejším zápase s Anaheimem prezentoval deseti střelami, což z nováčků předvedl naposledy Alexandr Ovečkin v dubnu 2006. Důležité však především bylo, že rána mladého zadáka z 51. minuty skončila za Andersenovými zády.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -