- Reklama -

Vyhazovu se nebojím, tvrdí trenér DeBoer

- Reklama -

Should I Stay or Should I go? Tento omšelý hit britské hudební skupiny The Clash si musí Peter DeBoer prozpěvovat, kudy chodí. Jakmile se v Edmontonu rozloučili s Dallasem Eakinsem, připadla právě jemu koruna pro krále, který je nejblíže svému svržení. Kouči New Jersey Devils už pořádně teče do bot.
Nemluvě o jeho týmu, který vyhrál jen dva z posledních 13 zápasů a v tabulce východní konference mu patří předposlední místo. Aby toho nebylo málo, problémy s kotníkem vyřadily ze sestavy nadějného mladého beka Damona Seversona, který bude svému týmu chybět minimálně měsíc.
Trenér DeBoer si uvědomuje, pod jakým je tlakem, nicméně obavy z případné ztráty zaměstnání ho netrápí. „Je to prostě nedílná součást této práce. Snažíme se dělat, co je v našich silách. Po důvodech našich neúspěchů se pídíme každý den. Jestli tady zůstanu nebo ne, o tom stejně rozhodnou jiní,“ řekl kouč Devils.
„Ale když to vezmu kolem a kolem, tak náš trenérský tým investoval do hráčů spoustu času a předal jim vše, co jsme považovali za nutné. Nikdo není spokojený se současnou situací, ovšem moc dobře vím, kolik úsilí vkládají hráči do toho, aby běh události otočili ve svůj prospěch.“
Ďáblové prohráli posledních pět utkání v řadě, ve kterých byli schopni vstřelit pouze osm branek. Chatrnou ofenzívu vláčí na svých bedrech veterán Jaromír Jágr, který je s 21 body nejproduktivnějším hráčem týmu. Ale i v defenzívě to povážlivě hapruje. New Jersey už inkasovalo 96 branek, což je třetí nejhorší číslo ve Východní konferenci. Ztráta na postupové pozice činí osm bodů, ale mužstvo má zároveň odehráno nejvíce zápasů ze všech týmů NHL. Naděje na play off se tak pomalu rozplývají.
„Samozřejmě nás to znepokojuje. Ale naše výkony v minulých zápasech jsou příslibem do dalších střetnutí. Myslím, že v osmi z posledních deseti utkání jsme hráli dobře. Často jsme byli lepším týmem, byť se to neodrazilo na konečném výsledku. Ale když budeme takhle pokračovat, tak se dostaví i odměna v podobě získaných bodů,“ řekl DeBoer.
„Myslím, že hráči to cítí stejně a vědí, že míříme správným směrem. Důležité je zůstat nad věcí a brát to hezky den po dni. Pokud hrajete s takovým nasazením, s jakým jsme odehráli minulé utkání, a výsledek se nedostaví, pak to na každém zanechá své následky. Ale z toho se musíme oklepat, protože zápasy jdou rychle za sebou a pokud vás přemohou chmurné myšlenky, pak máte veliký problém. Teď nás čeká série domácích zápasů a všichni si uvědomujeme, jak důležité bude v nich uspět.“
Chabá ofenzíva, prostupná obrana a vysoce vytěžovaný brankář, to vše je jen špička ledovce, který sráží klubovou kocábku do hlubin oceánu. Devils jsou jediným týmem ligy, jehož věkový průměr překračuje hranici 30 let. Kromě Jágra jsou tu Patrik Eliáš (38), Bryce Salvador (38), Marek Židlický (37), Michael Ryder (34), Scott Gomez (34), Martin Havlát (33) a Mike Cammalleri (32). Z mladších hráčů se kromě Seversona výrazněji prosazuje pouze útočník Adam Henrique.
„V hlavě mi víří hodně myšlenek, které se vztahují k naší aktuální situaci. Ale o tom až někdy příště. Nikdo z nás z toho nemá radost, ale musíme přemýšlet o tom, jak jsem na tom teď, a ne jak jsme na to byli včera. Víc nemám, co bych k tomu řekl,“ vyjádřil se generální manažer klubu Lou Lamoriello.
Jestli je Peter DeBoer viníkem nebo pouhou obětí chatrných podpisů volných hráčů (viz. Ryan Clowe) a v podstatě neviditelných draftů z let minulých, to ať posoudí každý sám. Ať tak nebo onak, nějaké změny by přijít měly. A to co nejrychleji.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -