- Reklama -

Výhra číslo 350. Carey Price napodobil pětici velikánů

- Reklama -

Montreal Canadiens zažívají velmi povedený vstup do sezóny a podíl na tom má i jejich gólman Carey Price. Dnešní výhra Habs ve Vancouveru (5:2), pod kterou se podepsal třiadvaceti úspěšnými zákroky, pro něj byla 350. v kariéře.

Jen pět gólmanů před tím se stihlo dostat na tuhle metu před svými 34. narozeninami – Martin Brodeur (446), Patrick Roy (412), Marc-Andre Fleury (417), Henrik Lundqivst (370) a Terry Sawchuk (369)

Rodák z Anahim Lake v provincii Britská Kolumbie chytá svou čtrnáctou sezónu v nejslavnější lize světa. Nikdy neoblékal jiný dres než ten montrealský, Canadiens si jej vybrali na draftu v roce 2005 z celkové páté pozice.

- Reklama -

Montreal zažívá doslova snový start do sezóny. Všech šest dosavadních utkání odehráli svěřenci kouče Claudea Juliena na kluzištích soupeřů, přičemž čtyřikrát zvítězili a pokaždé bodovali! Bodovat ve všech šesti zápasech od začátku sezóny na hřištích soupeřů dokázali pouze jejich předchůdci – Canadiens na začátku sezóny 1968-69.

Jak dlouho jim forma vydrží? A kam až to v historických tabulkách dotáhne Carey Price?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -