- Reklama -

Výhradní přenosová práva pro Světový pohár 2016 získaly stanice ESPN, Sportsnet a TVA

- Reklama -

Komisař NHL Gary Bettman a prezident asociace hráčů NHL Don Fehr oznámili na středeční tiskové konferenci, že výhradní mediální práva pro přenosy utkání Světového poháru 2016 získala pro území USA a několik států Latinské Ameriky a Pacifiku stanice ESPN. Exkluzivita pro oblast Kanady byla udělena společnosti Rogers Communications, vlastnící sportovní kanály Sportsnet a TVA Sports. ESPN International bude přímé přenosy vysílat také prostřednictvím stream kanálu WatchESPN.
„Jsme přesvědčeni, že všichni tři vybraní provozovatelé jsou pro hokejové fanoušky zárukou profesionálně odvedené práce, kterou si sportovní událost takového rozsahu určitě zasluhuje. Jsme nadšeni a těšíme se na velkolepé mistrovství světa,“ řekl novinářům komisař Bettman.
„Mohu bez váhání říci, že se na Světový pohár opravdu těším a jsem nadšený, že se nám tuto akci podařilo dojednat. Asociace hráčů, kterou zastupuji, sdílí Garyho názor, že to nebude jen fantastický turnaj, fantastický hokej, ale především sportovní událost mimořádného významu. Jsme samozřejmě rádi, že za námi stojí Sportsnet, TVA a ESPN. Myslím, že jejich zájem hodně vypovídá o významu a potenciálu turnaje,“ doplnil spokojený Don Fehr.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Turnaj, který se bude konat od 17. září do 1. října 2016 na stadionu Air Canada Centre v Torontu, se zúčastní národní týmy USA, Kanady, Finska, Česka, Ruska a Švédska. Tyto celky doplní ještě výběr složený ze zbylých nejlepších hráčů Evropy a tým nejtalentovanějších mladých hokejistů USA.
Osmička týmů bude rozdělena do dvou skupin, každé mužstvo odehraje v základní části tři zápasy s ostatními celky své skupiny, ze které potom postupují nejlepší dva týmy. Ty se v následném semifinále setkají s protější dvojicí. Vítězná mužstva sehrají finálovou sérii hranou na dvě vítězná utkání.
Očekává se, že na ledě torontské arény bude k vidění více než 150 hráčů NHL, což především v očích zámořských fanoušků posouvá celou akci na mimořádnou úroveň. Určitý punc výjimečnosti dává obnovenému Světovému poháru také fakt, že poslední turnaj tohoto typu se odehrál před dlouhými jedenácti lety, kdy se z vítězství radovala Kanada, která ve finále porazila Finsko.
Proto ani nepřekvapí vyjádření prezidenta Sportsnetu Scotta Moorea, který se k plánovanému turnaji vyjádřil slovy:„Jsme nesmírně potěšeni, že Sportsnet bude součástí bezkonkurenčně největší sportovní události, která v Kanadě v příštím roce proběhne. Snad každý, kdo je v mém věku, si vzpomene na skvělé turnaje z let 1972 (Summit Series) a 1987 (Canada Cup), kde excelovali legendy NHL Wayne Gretzky a Mario Lemieux. Měl jsem také to štěstí být v produkčním týmu Kanadského poháru v roce 1991 a zblízka vidět nejlepší hráče světa.“
Zisk vysílacích práv znamená pro ESPN první spolupráci s NHL od roku 2004. V následujících letech si exkluzivitu na území USA zajistila společnost NBC. Návrat hokeje pod křídla ESPN okomentoval její prezident John Skipper: „Jsme moc rádi, že se NHL opět vrací do našeho vysílacího portfolia. Doufám, že američtí fanoušci budou s naší prací spokojeni.“
Svou spokojenost neskrýval při podpisu smlouvy ani Serge Fortin z TVA Sports, která bude turnaj vysílat ve frankofonní části Kanady: „Pro naši společnost je to velká chvíle. Jsme na začátku dvanáctileté spolupráce, kterou jsme před časem smluvně potvrdili s NHL a partnery z Rogers Communications a Světový pohár 2016 představuje v tomto kontextu pomyslnou třešničku na dortu. Jsem rád, že budeme moci našim divákům v Quebecu zprostředkovat celé turnajové dění včetně atmosféry a emocí, které k akci takového formátu neodmyslitelně patří.“

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -