- Reklama -

Vyhrajeme, věří Ovečkin před rozhodujícím kláním série s Rangers

- Reklama -

S Washingtonem je to nahnuté, po vedení 3:1 v sérii prohospodařili Capitals další dva duely a nechali soupeře z Manhattanu srovnat na průběžných 3:3. Přes nepříznivý průběh série zůstává Alexandr Ovečkin optimistou a podobně jako Mark Messier v roce 1994 slíbil fanouškům, že Caps sedmé rozhodující utkání zvládnou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Rangers vyhráli v neděli 4:3, po těsných výsledcích šlo o jediné utkání série, kde padlo víc než pět branek. Kapitán Capitals po porážce rozhodně neklesal na mysli: „Vrátíme se a tuhle sérii vyhrajeme,“ slíbil fanouškům Washingtonu. „Budeme hrát svou hru, vrátíme se a zahrajeme si proti Montrealu nebo Tampě,“ dodal kapitán Caps.
Zatímco na západě už je jasno, finálovou dvojici utvořily Chicago a Anaheim, na východě se stále bojuje. Také druhá série není rozhodnutá, Tampa Bay vede nad Montrealem 3:2.
Ovečkin je optimistický, přestože jeho tým ztratil oba poslední zápasy. V tom šestém se ale málem ještě vydrápal k vítězství. Rangers vedli ve Verizon Centeru 4:1, domácí však nakonec stáhli na konečných 4:3. V závěru zápasu se trefili Jevgenij Kuzněcov a Joel Ward.
Washington drtil soupeře hlavně ve druhé třetině, kdy hosty přestřílel 18:4. Celkově byl ve druhém a třetím dějství střelecky aktivnější v poměru 28:8. Henrik Lundqvist ale čaroval a nakonec si připsal 42 zákroků. Byl to hlavně švédský gólman, který udržel Jezdce ve hře.
„Jakmile jsme začali nahazovat puky hluboko, trefovat jejich obránce, začali se bát, protože jsme velcí a silní,“ všiml si Ovečkin. „Viděli jste, jak dáváme góly. Postavíme velké chlapy před Lundqvista a puky prochází do sítě.“

Škoda, že v posledních utkáních víc nepřispěl sám Ovečkin. Ruský kanonýr se výrazně podepsal pod první dva duely (1+1 a 1+0), ale v dalších čtyřech zápasech nebodoval vůbec. Jeho centr Nicklas Bäckström si nezapsal ani bod už pětkrát za sebou. Zlepšit se musí hráči Caps hlavně na přesilovce, kde nevyužili deset posledních výhod.
„Máme šance, ale musíme udělat ten jeden nebo dva kroky navíc. Začíná to u mě. Musím si vytvořit víc příležitostí před bránou, použít vlastní tělo a snažit se víc střílet,“ doplnil moskevský rodák.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -