- Reklama -

Výměna Bishopa má smysl. Yzerman dává Tampě Bay, co potřebuje

- Reklama -

Vedení Tampy Bay už nějaký čas ví, že letošní play off se vzdaluje velkými kroky. Na poslední postupové místo sice ztrácí 20 zápasů před koncem pouze sedm bodů, jenže podobně je na tom dalších pět mužstev. A se zraněným Stamkosem a Callahanem se play off zdá býti až za kopci.
Generální manažer Tampy Steve Yzerman dostal výměnou za Bena Bishopa páté kolo draftu 2017 slovenského gólmana Petera Budaje, mladého obránce a krajana Erika Černáka, sedmé kolo draftu 2017 a podmíněný draft 2017. Pokud se LA nedostane do play off, podmíněný draft se zruší, avšak může se stát až druhým kolem podle úspěchu Kings v případném play off.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Lightning byli posledních pár týdnů v těžké pozici, Bishopovi končí po sezoně smlouva a stane se nechráněným omezeně volným hráčem, do toho se v létě přimíchá nový tým z Las Vegas se svým rozšiřovacím draftem a Tampa by o Bishopa mohla přijít úplně bez náhrady v obou případech.
I kdyby chtěl „Big Ben“ v Tampě zůstat, jednoduše by na něj nezbyly peníze. Tým z Floridy čeká velmi parné léto. Smlouvy končí třem klíčovým hráčům. Tyler Johnson i Ondřej Palát doteď brali 3,3 milionu dolarů, Jonatham Drouin pouze 894 tisíc. Především u Drouina můžeme očekávat vysoké požadavky na plat. Čtvrtý útočník Bryan Boyle v týmu nejspíše pokračovat nebude. O nový kontrakt letos bojuje také obránce Andrej Šustr, ten si jistě zaslouží více než 1,4 milionu dolarů.
Výměna Bishopa tak měla smysl především z širšího hlediska. Tampě se uvolnilo místo pod platovým stropem, Bishop neodešel bez náhrady a Andrej Vasilevskij se teď může plně soustředit na post jedničky.

Peter Budaj však nepřichází jako gólman do počtu. „Pro LA udělal velký kus práce, s Bishopem pryč potřebujeme kvalitní dvojku. Pomůže Andreji stát se kvalitní jedničkou, avšak očekáváme, že i Peter se popere o post jedničky. Potřebujeme někoho, kdo nám vyhraje zápasy a dostane nás do play off,“ neztrácí postupové naděje GM Steve Yzerman.
S příchodem Erika Černáka se částečně vyplní díra mezi mladými obránci, kteří v budoucnu mohou naskočit do NHL. „Erik je vysoký, hraje s holí napravo, umí dobře bruslit. Vždyť byl celkově 43. v draftu 2015. V OHL je čtvrtý nejlepší ve statistice +/- mezi obránci,“ chválí slovenského mladíka Yzerman.
Yzerman je velice šikovný vyjednávač, ale má před sebou mnoho práce. Po letošním létě totiž přijde další a to pro změnu končí smlouvy Filppulovi, Naměstnikovovi, Brownovi, Paquettovi a Garrisonovi. Pokud se mají Lightning příští roky ucházet o místo v play off, je třeba už teď přemýšlet, koho se vzdát možná za míň, avšak s pozitivním účinkem do budoucna.
Bishop je bezpochyby nejlepším gólmanem, jaký kdy mezi Blesky hrál. Jeho odchod ale Tampě pomůže mnohem víc, než si mnozí teď vůbec umí představit. Andrej Vasilevskij má předpoklady pro to, stát se jedničkou. A pokud ztráta Bishopa znamená peníze pro podpisy Paláta, Johnsona a Drouina, tak to ztráta není.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -