- Reklama -

Výsledky Ivan Hlinka Memorial Cup 2017: Finsko – USA, Švýcarsko – Slovensko

- Reklama -

O 5. místo (Břeclav)

Finsko – USA 3:4pp (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1)

Branky a asistence: 8. Aaltonen (Utunen, Tanus), 22. Kotkaniemi (Kupari, Tanus) – 15. Hall (Drury), 27. Jenkins (Drury), 41. Hall (Drury)

Střely
: 32:40 (9:16, 11:12, 12:12 – 1:0).
Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Kika, Šír – Gebauer. Lederer. Diváků: 254.

Sestavy
:
Finsko: Nurmi – Kokkonen, Utunen (C), A. Honka, Rannisto, S. Salmela, Nousiainen, Räsänen – Maccelli, Tanus, Kotkaniemi – Aaltonen, Kupari, Killinen – Salonen, Moilanen, Ranta – Mäki (A), Petman (A), K. Kapanen.
USA: Kraws – Demin, Krygier, Semik, Samuelsson, Mackinnon (A), Ch. Krygier, Ferrandino – Lapointe, Haskins, Randl (A) – Hall, Drury (C), Meyer – Caponi, Donovan, Jensen – Savage, Hain, Jenkins – McLaughlin.
Ohlasy trenérů
Niemelä Tommi (trenér Finska): S výsledkem samozřejmě spokojeni nejsme. Když hrajete zápas o umístění, není to nikdy příjemné. Zápas s Američany je vždy velmi náročný. Nikdo z hráčů neměl problém s motivací do zápasu a z porážky jsme samozřejmě zklamaní
Clark Donatelli (trenér USA): Myslím, že kluci dnes hráli velmi naplno, zápas jsme chtěli vyhrát víc než Finové. Nezlepšili jsme se dostatečně v disciplíně, soupeři jsme nabídli dvě dvojnásobné přesilovky, myslím ale, že ve výsledku to byl náš nejlepší zápas na turnaji.


Bude vás zajímat:


O 7. místo (Bratislava)

- Reklama -

Švýcarsko – Slovensko 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a asistence: 30. Schmid, 48. Pena Triana (Moser) – 3. Okuliar (Bučko, Sarvaš).

Střely
: 19:24 (4:8, 8:7, 7:9).
Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0.
Rozhodčí: Baluška, Goga – Tvrdoň, Sinek. Diváků: 312.

Sestavy
:
Švýcarsko: A. Schmid (Charlin) – Aebischer, Berni, Gross, Henauer, Kälin, Moser, Wyss – Calzimiglia, Schwab, Gerber – Kiener, Nussbaumer, Oana – Patry, Pena Triana, S. Schmid – Verboon, Vouillamoz, Wetter – Wüest.
Slovensko: Vyletelka (Vojvoda) – Bučko, Dlugoš, Ilenčík, Kobolka, Turan, Vitaloš, Zekucia – Kupka, Džugan, Čederle – Faško-Rudáš, Hryzák, Kováčik – Melcher, Minko, Okuliar – Paulíny, Pjaták, Sarvaš – Šeliga.
Ohlasy trenérů
Norbert Javorčík (hlavní trenér, tým Slovenska): „V utkání jsme si dokázali vytvořit několik dobrých šancí. Myslím si, že už pod dojmem, kdy jsme se dostali do hry, neprojevila se v hráčích bojovnost, kterou jsme do nich vtloukávali během turnaje. V tomto zápase chyběla. Nedokázali jsme využít toho, že Švýcarsko není až tak bruslařské mužstvo a aktivní, jako naši soupeři v základní skupině. Od začátku turnaje je náš největší problém útočná fáze, o tom samozřejmě víme. Budeme muset hodně pracovat. Některé herní situace jsme řešili moc složitě než bylo potřeba. Závěr nebyl z naší strany dobrý, řekneme si to s hráči, nechtěl bych tady něco říkat pod vlivem emocí. Náš nejlepší výkon jsme podali z zápase proti Kanadě, kde se naše bojovnost projevila nejvíce. Co se týče hodnocení turnaje, máme dokonalý přehled o hráčích a o jejich porovnání se světovou špičkou. V průběhu sezony musíme jednoznačně zlepšit bruslařskou připravenost hráčů a stavět především na týmovosti.“
Thierry Paterlini (hlavní trenér, tým Švýcarska): „Slováci začali velmi dobře, s čímž jsme my měli trochu problémy. Nebyl jsem spokojen s intenzitou, kterou se tým prezentoval v první třetině. Ve druhé periodě se nám to podařilo zlepšit, zvýšili jsme důraz, intenzitu a fyzičnost. Dostali jsme se do brankových příležitostí, díky bohu se nám dvě podařilo využít. Kdybych měl zhodnotit celý turnaj, jak zápas s Čechy, tak s USA jsme měli dobře rozehrané, ale bohužel jsme z těchto utkání nedokázali vytěžit body. Dle mého názoru je na turnaji nejlepší Švédsko. V zápase s námi nevstřelilo tolik branek, což je pro nás malé pozitivum. Do budoucna však musíme zlepšit naši útočnou fázi.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -