- Reklama -

Výsledky NHL ze 7. dubna: Lightning porazili Montreal a udrželi si naději na postup, Palát si připsal asistenci

- Reklama -

Pokud si chtěli hokejisté Tampy Bay udržet teoretickou naději na postup do play off, potřebovali v pátečním utkání na ledě Montrealu naplno bodovat, což se jim nakonec i podařilo. O výhru Lightning v poměru 4:2 se jednou asistencí zasloužil český útočník Ondřej Palát.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


První hvězdou utkání byl vyhlášen autor dvou branek Yanni Gourde. „Je úžasné vstřelit dva góly v duelu proti Montrealu a v jejich hale, ale dnes bylo pro nás nejdůležitější, abychom získali dva body,“ uvedl po zápase pětadvacetiletý rodák zw Saint-Narcisse.
Na Careyho Price vyzráli také Alex Killorn a Nikita Kučerov. Druhý jmenovaný tak poprvé v kariéře pokořil v National Hockey League hranici 40 branek za sezónu, navíc si připsal i jednu přihrávku.
Dva hrací dny před koncem základní části soutěže se Tampa Bay nachází na devátém místě Východní konference se ztrátou jednoho bodu na Toronto a zbývá ji odehrát už jen jedno utkání, Lightning v neděli hostí Buffalo. Maple Leafs mají jeden zápas k dobru. Dnes nastoupí proti Pittsburgh a o den později se utkají s Columbusem.
„Nemáme to ve vlastních rukách, musíme počkat, jak dopadne sobotní zápas Toronta s Pittsburghem a uvidíme. Ale určitě se připravíme na neděli tak, že budeme hrát o všechno,“ sdělil švédský bek Victor Hedman.

Montreal – Tampa Bay 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a asistence: 29:59 Dwight King (Artturi Lehkonen, Nikita Nesterov), 44:36 Artturi Lehkonen – 11:42 Yanni Gourde (Nikita Kučerov, Luke Witkowski), 19:50 Nikita Kučerov (Ondřej Palát, Brayden Point), 34:19 Alex Killorn (Cory Conacher), 44:57 Yanni Gourde (Cory Conacher, Jake Dotchin).
Střely na branku: MON 8-7-14=29, TBL 13-4-5=22. Přesilovky: 0/4 – 0/2. Aréna: Bell Centre (21 288 diváků).
Brankáři: Price 22/18 – Vasilevskij 29/27.
Hvězdy utkání: Gourde, Kučerov (oba TBL), Lehkonen (MON).
Česká účast: Tomáš Plekanec (17:53, -1, 1 střela) – Ondřej Palát (21:57, 2 střely, 6 zbl. střel, 1 hit, 0+1), Andrej Šustr (19:51, -1, 2 zbl. střely).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -