- Reklama -

Výsledky play off NHL z 18. května: Domácí tvrz Nashvillu v play off poprvé padla, v prodloužení o tom rozhodl Perry

- Reklama -

V play off NHL už si žádný tým nedrží domácí neporazitelnost. Jako poslední o ni přišli hokejisté Nashvillu, kteří po předchozích šesti domácích výhrách podlehli na svém ledě Anaheimu 2:3 v prodloužení. Stav série finále Západní konference je po včerejšku nerozhodný 2:2.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ducks měli k vítězství blíž už v základní hrací době, když po dvou třetinách vedli 2:0. V čase 11:30 otevřel střelecký účet zápasu Rickard Rakell, v polovině utkání pak vyzrál na Pekku Rinneho jednadvacetiletý forvard Nick Ritchie.
Nashville ovšem dokázal dvougólovou ztrátu v závěru utkání dohnat. V 54. minutě umazal nulu na kontě gólmana Johna Gibsona kanadský zadák P.K. Subban a o dramatickou koncovku se zasloužil útočník Predátorů Filip Forsberg, který v 60. minutě svou sedmou trefou v letošní nadstavbové části soutěže vyrovnal průběžné skóre na 2:2.
Dvaadvacetiletý rodák ze švédského Östervåla se prosadil 35 sekund před koncem základní hrací doby, když při power play domácích zužitkoval přihrávku krajana Viktora Arvidssona zpoza branky a nadvakrát protlačil puk za záda hostujícího brankáře.
„Samozřejmě, že jsme zklamaní. Na první třetinu jsme nebyli vůbec připravení. Potom jsme se začali zlepšovat, ale to už se pak těžko otáčí. Ducks mají kvalitní tým a my si nemůžeme dovolit, abychom je takovou hrou pustili do dvoubrankového vedení,“ uvedl Forsberg, který skóroval ve čtvrtém utkání za sebou a vytvořil tím nový rekord Predators v play off.
O výsledku nočního klání na ledě Bridgestone Arena nakonec rozhodla až 11. minuta prodloužení. Výhru Ducks trefil Corey Perry, jehož nahození z pravé strany od mantinelu si nešťastně srazil do branky obránce P.K. Subban.
„Jen jsem se snažil nahodit puk směrem na gólmana a vytvořit před brankovištěm nějaký zmatek. Říká se, že když nevíš co s pukem, tak jej vystřel na bránu, nikdy nevíš, co se z toho vyvrbí. A dnes to platilo dvojnásob!“ popsal Perry poslední akci zápasu. Kanadský forvard vsítil v letošním play off už třetí rozdílový gól, což se v minulosti povedlo jen Melu Hillovi (1939) a Mauriceovi Richardovi (1951).
Pátý zápas je na programu v sobotu v Anaheimu.

Nashville – Anaheim 2:3pp (0:1, 0:1, 2:0 – 0:1)

Stav série: 2:2.
Branky a asistence: 53:33 P.K. Subban (Colin Wilson, Viktor Arvidsson), 59:25 Filip Forsberg (Viktor Arvidsson, James Neal) – 11:30 Rickard Rakell (Cam Fowler), 30:22 Nick Ritchie (Nate Thompson, Sami Vatanen), 70:25 Corey Perry.
Střely na branku: NSH 2-18-11-3=34, ANA 14-12-5-6=37. Přesilovky: 0/5 – 0/2. Aréna: Bridgestone Arena (17 423 diváků).
Brankáři: Rinne 37/34 – Gibson 34/32.
Hvězdy utkání: Thompson (ANA), Subban (NSH), Rakell (ANA).
Česká účast: – Ondřej Kaše (6:11, -1, 1 hit).

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -