- Reklama -

Vzdáváme to? Blackhawks ukrývají tváře do dlaní

- Reklama -

Navzdory páteční výhře 2:1 po prodloužení s Nashvillem se rozprostírá v kabině Blackhawks negativismus a poraženecká nálada.

Jestřábi cítí, že s blížící se uzávěrkou přestupů se z nich místo kupujících stávají prodávající.

Fanda NHL

„Právě teď to nestojí za nic. Nikdo se tu neraduje a to včetně mě,“ cituje útočníka Ryana Carpentera Ben Pope z deníku Chicago Sun-Times.

- Reklama -

Mužstvo se ocitlo v nezáviděníhodné situaci, kdy je (pravděpodobně) příliš špatné na to, aby se probojovalo do play-off, a příliš dobré na to, aby získalo na draftu dobré postavení.
V téhle „zemi nikoho“ se dobře neprospívá.
„Musíme si vytvořit optimismus tím, jak hrajeme,“ řekl hlavní kouč Jeremy Colliton před pátečním duelem s Predators. „Nálada v týmu není dobrá, protože naše poslední vystoupení dobré nebylo (prohra s Rangers 3:6). Je jasné, že jakmile se podíváme na tabulku, nemáme dobré pocity.“

Pro obránce Erika Gustafssona, který byl v pátek odstaven jako zdravý náhradník, aby se nezranil pro případný trejd, je toto období ještě o něco těžší.

„Když jsem byl sám, bylo to jen o mně. Ale teď musím myslet na rodinu. Mám dvě děti. Pokud se to stane (výměna), jsme na to s ženou připraveni. Avšak snažíme se na to příliš nemyslet,“ řekl 27letý Švéd, po němž nyní pokoukávají celky s vyššími ambicemi.



Nezvykle tichý je i gólman Robin Lehner, jenž by se podle některých zvěstí mohl také před pondělní trade deadline stěhovat.

Na setkání s novináři poslední dny nemluví a vyhýbá se rozhovorům.

„Chce být pro tým rozdílovým hráčem,“ osvětluje Colliton Lehnerovo chování. „A když se mu to nedaří, frustruje ho to.“

Současní Blackhawks jsou pouhým odrazem pár let staré zlaté skvadry, která v rozmezí let 2010 až 2015 získala tři Stanley Cupy. Na druhou Divokou kartu na Západě aktuálně ztrácí šest bodů a zcela reálně jim hrozí, že třetím rokem po sobě zmeškají vyřazovací boje. Naposledy se dostali mezi 16 nejlepších v sezóně 2016/17, kdy v prvním kole podlehli Nashvillu.

Pro české fanoušky ale zůstává Chicago i nadále atraktivním celkem. Svou první sezónu v NHL v něm parádně rozjel forvard Dominik Kubalík, který si s 25 góly stále drží pozici nejlepšího střelce mezi nováčky.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -