- Reklama -

Ward překonal zranění a nyní bojuje o místo s Chudobinem

- Reklama -

Byly časy, kdy měl Cam Ward místo v brance Hurricanes naprosto jisté. Finalista Stanley Cupu 2006 se nemusel obávat o živobytí. Teď je situace jiná. V přípravném kempu uhájil zkušený gólman proti Antonu Chudobinovi post jedničky s odřenými zády, v zahajovacím duelu však nakonec v brance Caroliny stál.
Od té doby se oba brankáři poměrně pravidelně střídají. Třicetiletý Ward zahajoval čtyřikrát, o dva roky mladší Chudobin začínal utkání v brance Canes také čtyřikrát. Ani jeden zatím nedokázal svůj tým dovést k vítězství. Carolina osmkrát prohrála, dvakrát po nájezdech, takže její bilance jsou zatím pouhé dva body.
Ward se bude mít nadále co ohánět. Nové nároky, pokud jde o fyzickou připravenost a stravování, k tomu nový trenér brankářů, to všechno si od něj žádá nový přístup.
„Bylo to důležité léto v mé kariéře,“ přiznal muž, který zatím v NHL nechytal jinde než v Carolině. „Posledních několik sezón nešlo směrem, jaký jsem očekával. Cítím, že je to za mnou a pohybuju se kupředu. Udělal jsem všechno, abych se připravil a chytal s náležitým sebevědomím.“
Problémem kanadského rodáka ze Saskatoonu byla v uplynulých dvou sezónách hlavně zranění. V sezóně 2012-13 odchytal Ward jen 17 utkání, o rok později pouze 30. Teď je tu nový problém, a to s konkurencí. Chudobin podepsal před sezónou dvouletou smlouvu, klub bude stát letos 2 a příští ročník 2,5 miliónu dolarů, zatímco Ward stojí 6,7 miliónu dolarů.
Přestože se spekulovalo o možnosti trejdu, Ward si nakonec v přípravě místo v brance Hurricanes uhájil. Výsledky v sezóně jsou sice u obou maskovaných mužů za očekáváním, pozitivní však je, že jednička Canes zůstává zdravá.
„Je sebevědomý, vypadá trochu víc v pohodě,“ všiml si Eric Staal. „Zažil si hodně stresů, zranění jsou psychicky náročná. Vypadá to, že se zhluboka nadechl a je tu zpátky, aby předvedl, co umí.“
Nutnost bojovat o místo s Chudobinem by měla z Warda dostat to nejlepší. Další stresy si ale kanadský brankář odmítá připouštět. „Osobně to beru jako každodenní věc. Nestrachuji se o to, co bude zítra. Zajímám se vždycky jen o dnešní den, no a uvidíme, co přijde,“ uzavírá Cam Ward.
Foto: Dinur

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -