- Reklama -

Washington do třetího duelu proti Pens opět povede Holtby. Mám v něm hodně důvěry, tvrdí trenér Trotz

- Reklama -

Washington Capitals mají před sebou náročný úkol – otočit sérii s Pittsburghem, jemuž podlehli v obou domácích utkáních, byť ho jednoznačně přestříleli. Do branky se znovu postaví Braden Holtby, který byl ve druhém zápase po třech inkasovaných brankách vystřídán.
Tým z americké metropole si vylámal zuby na Penguins už loni. Stejně jako v letošní sezoně i v té minulé přitom vyhrál Prezidentovu trofej udělovanou nejlepšímu mužstvu základní části.
Také o rok později jsou ale Tučňáci psychicky silnější. Přitom poté, co Caps vyřadili v prvním kole Toronto, přišel jejich kouč Barry Trotz se zajímavým přirovnáním: „Představte si hasiče, který jde do své první akce. Víte, že je připravený. Cvičil po celý rok a vložil do toho všechnu svou práci. Teď jde k prvnímu požáru a najednou je to o něčem jiném. Oheň se zvětšuje. Je to intenzivní a vzrušující. Je to zábava. Najednou se vyplaví všechny emoce. A jakmile jste v akci, řeknete si: ‚Zvládnu to.‘ Prostě se zklidníte,“ nechal se slyšet trenér Washingtonu.
Ovečkin a spol. podlehli Pittsburghu 2:3 a 2:6 i přes fakt, že střelecky dominovali. V domácím Verizon Center vyslali na brankáře Marca-Andreho Fleuryho 171 pokusů, zatímco Pens pouhých 86. Rovněž počet střel vyzněl jednoznačně ve prospěch Caps – 71:45.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na druhé straně zblokovali hokejisté Penguins v obou zápasech 62 střel. Všichni hráči se snaží Fleurymu co nejvíce usnadnit práci, počínaje Crosbym a konče Malkinem. Obětavost pensylvánského celku je obdivuhodná.
Po druhém souboji s Pittsburghem si hráči Washingtonu vše vyříkali v kabině.
„Někdy v naší hře – a jsem si jistý, že to platí i o jiných sportech -, to musíte slyšet víc od svých spoluhráčů než od trenéra. Sobota byla přesně tím příkladem,“ prozradil útočník T. J. Oshie.
Capitals do třetího mače znovu nastoupí v čele s Holtbym, posledním držitelem Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře ročníku.
„Mám v něm hodně důvěry. Tahle série mu zatím nevychází podle představ. Ale vím jistě, že jeho nasazení je ohromné. Jeho psychická odolnost je úžasná. Má schopnost vytěsnit z hlavy věci. Vytěsní je. A bude tím hlavním rozdílem v této sérii,“ neztrácí víru ve svou gólmanskou jedničku Trotz.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -