- Reklama -

Washington prodloužil kontrakt s Kuzněcovem, Johanssona vyměnil do New Jersey

- Reklama -

Činovníci Washingtonu chtějí i další budoucnost klubu spojit s ruským hokejistou Jevgenijem Kuzněcovem (na snímku) a proto s ním podepsali nový osmiletý kontrakt za 62,4 miliónu dolarů. V průměru si tak pětadvacetiletý centr vydělá 7,8 milionu dolarů ročně.
„Jevgenij je špičkový střední útočník NHL a my jsme potěšeni tím, že zůstane ve Washingtonu nejméně dalších osm let,“ prohlásil generální manažer Capitals Brian MacLellan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je těžké najít hráče takové úrovně, který dokáže pozvednout své spoluhráče k lepším výkonům. Jevgenij hraje s obdivuhodným talentem, rychlostí, a houževnatostí, kterou potřebujete k vyhrávání v NHL,“ doplnil.
Kuzněcov hraje za Washington od sezóny 2013-14 a v té poslední nasbíral 59 bodů za 19 gólů a 40 asistencí, což v klubovém bodování stačilo na třetí místo za Nicklasem Bäckströmem a krajanem Alexandrem Ovečkinem.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Hned za ním skončil Marcus Johansson, který však už dres Capitals oblékat nebude. Vedení klubu z hlavního města Spojených států amerických jej v neděli vyměnilo do New Jersey za dva výběry v draftu 2018.
„Do naší ofenzívy přidá rychlost a šikovnost a to je to, co jsme hledali. Potřebujeme se zlepšit a v tom nám Marcus určitě pomůže. A Washingtonu zase výměna pomohla uvolnit platový strop a umožnila podepsání dlouholetého kontraktu s Kuzněcovem. Takže tenhle trejd pomohl oběma týmům,“ pochvaluje si generální manažer New Jersey Ray Shero.
Šestadvacetiletý Johansson hrál v NHL pouze za Washington, a to posledních sedm sezón. V klubu měl smlouvu ještě na další dva roky, kontrakt teď ale převezmou Ďáblové, kteří získali dalšího cenného hráče.

V sobotu podepsali smlouvu s dvaatřicetiletým americkým útočníkem Brianem Boylem a velké naděje vkládají také do jedničky posledního draftu. Zástupci Devils si na konci června v Chicagu vybrali z první pozice osmnáctiletého švýcarského centra Nico Hischiera.
„Poslední týden byl pro Devils získáním Briana Boylea, Marcuse Johanssona, a Nico Hischiera mimořádně vzrušující. Myslím, že naši fanoušci ocení, že tým bude v příští sezóně omlazený a rychlejší,“ přeje si Shero.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -