- Reklama -

William Nylander získal slovutného obhájce – Kučerov by prý v jeho situaci postupoval stejně

- Reklama -

Fanshop týmuWilliam Nylander stále neobul brusle a nezačal byť trénovat s Torontem Maple Leafs, kteří na něj vlastní práva. Po loňském ročníku mu ale vypršela s kanadským klubem smlouva a on se stal tzv. chráněným volným hráčem. Od té doby se táhnou vyjednávání o jeho novém kontraktu, která stále nejsou u konce. Nyní se mladého Švéda zastal Nikita Kučerov z Tampy Bay.
Nylanderovi se povážlivě krátí čas. Pokud nepodepíše s Torontem nebo jiným mužstvem smlouvu do 1. prosince, nebude už poté moci nastoupit do zápasu NHL v letošní sezoně. Ve sporu se jedná ve zkratce o to, že Nylander očekává od klubu vyšší peníze, než které mu jeho dosavadní mužstvo nabízí.
Nikita Kučerov se před sezonou 2016-2017 ocitl v podobné situaci jako syn někdejší hokejové legendy. Tehdy mu stejně jako nyní Nylanderovi skončila nováčkovská smlouva. Ruská hvězda následně prostávkovala celý kemp a sérii přípravných zápasů. Nakonec se s vedením floridského klubu křídelník dohodl na přechodné smlouvě na tři roky v hodnotě 4,76 milionů dolarů za rok.



William Nylander k dnešnímu dni vynechal už 21 utkání letošního ročníku. A příliš mnoho času na to, zachránit současnou situaci, mu již nezbývá. Přesto našel u ruské hvězdy zámořské ligy zastání.
„Udělal bych stejnou věc. Nevím sice přesně, co se nyní v Torontu děje. Ale myslím, že takového hráče jako je on by chtělo každé mužstvo,“ rozpovídal se Kučerov pro magazín The Athletic.
Švédský talent i kanadský tým již dříve prohlásili, že se oba snaží o víceletou dohodu. Podle Kučerova jeho stávkování nebude mít vliv na jeho hru. „Stále to bude skvělý hráč, skvělý tvůrce hry a střelec. Všichni na něj nyní mají svůj názor. Až ale vyjede na led, tak všem ukáže,“ prohlásil ruský střelec.
Čas na dohodu se krátí. Zůstane nakonec s Matthewsem, Marnerem a Tavaresem v Maple Leafs, nebo se nakonec bude stěhovat jinam?

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -