- Reklama -

Williams: Přišel jsem si pro Stanley Cup

- Reklama -

Justin Williams je odhodlaný přidat do své sbírky čtvrtý prsten pro vítěze Stanley Cupu.
38letý Kanaďan strávil většinu sezóny uvažováním nad svou budoucností, aby se nakonec vrátil do Caroliny, za kterou stihl před „koronapauzou“ naskočit do 20 duelů.
„Nepřišel jsem si odehrát 20 zápasů,,“ cituje jeho odhodlaná slova Sara Civianová z portálu The Athletic. „Přišel jsem bojovat o Stanley Cup.“
Hurricanes zakončili základní část na šestém místě Východní konference, které jim v předkole určilo jako soupeře New York Rangers (11.). Hurikáni prohráli s Jezdci v tomto ročníku všechna čtyři klání, to ale Williamse neznepokojuje.

„Washington měl loni nad námi podobnou číselnou převahu. Hokej v play-off je jiný,“ připomenul v rozhovoru pro portál Hurricanes.com loňský úspěch nad Ovečkinovou partou.

Carolina tehdy vyřadila obhájce titulu z Washingtonu v sedmi zápasech a následně ve čtyřech duelech vyprovodila z vyřazovacích bojů i New York Islanders. Nestačila až v konferenčním finále na Boston.
Williams, který je znám svými výbornými výkony v rozhodujících zápasech, za které si vysloužil přezdívku „Mr. Game 7“, doposud získal Pohár s Carolinou v roce 2006 a Los Angeles v letech 2012 a 2014. Při třetím titulu byl také oceněn Conn Smyth Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off.
Celkem má v NHL na svém kontě 1 244 utkání, v rámci nichž oblékal dresy Hurricanes, Flyers, Kings a Capitals.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -