- Reklama -

Winter Classic proti sobě svede dva odvěké rivaly

- Reklama -

Zápas pod širým nebem už několik let neodmyslitelně patří do programu sezóny NHL. V té letošní je na programu zvláště pikantní utkání mezi dvěma odvěkými rivaly. Prvního ledna proti sobě nastoupí americký Boston Bruins a kanadský Montreal Canadiens.
Winter Classic se vyznačují jedinečnou atmosférou a nepředvídatelnými změnami počasí, které z tohoto každoročního střetnutí činí nezapomenutelný zážitek. Letos se hraje na Gillette Stadium v americkém Foxborough, které se nachází asi pětatřicet kilometrů od Bostonu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V ledovou plochu se tak změní stadion, na kterém běžně hrají New England Patriots Národní fotbalovou ligu. Více než šedesát tisíc diváků tak bude moci sledovat, jak se hřiště na americký fotbal promění v ledovou plochu.
Prestižní utkání vyhrál v loňském roce Washington, který porazil Chicago 3:2. Stejně jako Chicago také oba letošní účastníci patří mezi tzv. Original Six. Tedy mezi šestici týmů, ze kterých se skládala NHL ve 25 sezónách v letech 1942–1967. Kanadští Canadiens jsou historicky úspěšnější než Bruins. Za svou existenci vyhráli Stanley Cup už čtyřiadvacetkrát, avšak svůj poslední titul získali v roce 1993.
To Boston má na kontě pouhých šest titulů, nicméně jejich poslední je ze sezóny 2010-11 a celkově je v posledních letech úspěšnějším týmem. V letošní sezóně je však situace obou týmů velmi podobná. Po 36 odehraných zápasech jsou Bruins v tabulce Východní konference šestí s jednobodovou ztrátou na Canadiens (39 utkání).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Čeští fanoušci bohužel s největší pravděpodobností neuvidí očekávaný souboj našich hvězd. V utkání s Ottawou se zranil zatím nejproduktivnější Čech letošního ročníku NHL David Krejčí, který se potýká s blíže nespecifikovaným zraněním pravé ruky.
Podle vedení klubu je tak velice nepravděpodobné, že by se v utkání pod širým nebem objevil. Čeští hokejisté tedy nastoupí pouze v dresu Montrealu. Za ten už dvanáct sezón hraje Tomáš Plekanec, který je i letos tahounem Canadiens. Společně s ním za kanadský klub nastoupí také Tomáš Fleischmann.
Legendární Winter Classic odvysílá živě stanice NOVA Sport 1 na Nový rok od 19:00. Přímý přenos utkání odvysílá také Fanda a videoportál VOYO. Zápas komentují Štěpán Sokol a Roman Jedlička.
Autor: Tomáš Pavlíček (CET ext. NOVA Sport PR koordinátor)

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -