- Reklama -

Yandle místo Campbella? Obrana Floridy by mohla mít nového lídra

- Reklama -

S příchodem prvního letního dne se z Keitha Yandlea stal hráč Floridy. Může to být jen na chvíli, protože americkému obránci přicházejícímu z NY Rangers za pár dnů vyprší smlouva, Panteři ale věří, že ještě před otevřením trhu se s ním domluví na nové.
„Nedělali bychom tuto výměnu, kdybychom nevěřili, že dospějeme k dohodě a zapracujeme ho do našeho systému,“ prohlásil generální manažer Tom Rowe, který za 29letého zadáka obětoval volbu v šestém kole letošního draftu. Pokud v jednáních uspěje, musí navíc Jezdcům poslat i výběr ve čtvrtém kole draftu 2017.
„Berte to jako signál fanouškům, že to s vítězstvím ve Stanley Cupu myslíme vážně. Chceme stavět na výkonech z minulé sezóny a pokračovat v růstu. Rovněž chceme, aby i hráči věděli, že to s vyhráváním myslíme vážně a chceme být pravidelnými účastníky play off.“
Yandle strávil skoro celou svoji dosavadní kariéru ve Phoenixu, který ho v roce 2005 draftoval ve čtvrtém kole. Poprvé změnil dres až loni v březnu, newyorský tým za něho mimo jiné věnoval Kojotům volby v prvním a druhém kole draftu. Během deseti sezón v NHL ofenzivně laděný bek šestkrát překonal 40bodovu metu, v polovině z případů se dostal i přes padesát bodů.
Aktuální Yandleova smlouva byla sepsána na pět roků s průměrným příjmem 5,25 mil. dolarů, přičemž v poslední sezóně bral ještě o pět set tisíc více.
Panteři nedávno pustili do Vancouveru Erika Gudbransona výměnou za talentovaného útočníka Jareda McCanna, na odchodu bude zřejmě i další obránce Brian Campbell. Nejzkušenějšímu členovi zadních řad také končí smlouva a podle všech indicií si hodlá hledat jiné angažmá.
„Věřím, že se vydává po této cestě. My jsme museli přejít na další fázi našeho plánu a Keith se nám jevil jako velice dobrý cíl, na který bychom měli mířit. Dalo by se říci, že přichází jako náhrada za Briana. Prostě se snažíme postavit na ledě co nejlepší tým, jaký můžeme,“ říká Tom Rowe.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -