- Reklama -

Yzerman: Drouina letos ještě využijeme

- Reklama -

V pondělí se Jonathan Drouin pokorně vrátil do náruče Lightning, párkrát potrénoval a o víkendu už absolvoval náročný program tří zápasů během tří dnů. Pochopitelně zatím jen na farmě Blesků v Syracuse, kam byl poslán už začátkem ledna (aby po necelých třech týdnech „dezertoval“). Podle generálního manažera Tampy Stevea Yzermana má ale rodák ze Ste-Agathe slušnou šanci, že si v této sezóně ještě zahraje také za první tým.
„Existuje velice reálná šance, že Jonathana povoláme před koncem základní části,“ prozradil Yzerman v rozhovoru pro ESPN. „Má za sebou první tři zápasy, nebyl jsem na nich osobně, ale všechny jsem je sledoval přes internet. Vzhledem k tomu, jak dlouho byl bez hokeje, vypadal Jonathan dobře. Fyzicky na tom byl dobře, nechyběla mu rychlost, zahrál dobře.“
V pátečním utkání s Bridgeportem (5:2) si Drouin připsal asistenci u rozdílové branky. V sobotu proti Rochesteru se do půlky zápasu dvakrát trefil, ale Crunch nakonec prohráli 4:7 a Drouin měl v tabulce pravdy čtyři záporné body. V nedělním zápase se Springfieldem (2:4)vyšel naprázdno.
„Zopakuji, co jsem říkal, když jsme ho do AHL posílali prvně. Nejednalo se o degradaci, šlo nám o to, aby se rozehrál po zranění, i když to tak nebylo oficiálně označeno. Plán byl, že si Jonathan zahraje na farmě a vrátí se zpět,“ říká Yzerman. „Situace je nyní taková, že pokud to bude vhodné pro náš tým, bude povolán do NHL. Vidím to jako velice reálné.“
Tampa se v tabulce Atlantické divize nachází na třetím místě, ale stále ještě může pomýšlet na vítězství, od vedoucí Floridy ji dělí čtyři body. Na druhé straně má stejný náskok před čtvrtým Detroitem a jen o bod větší před Philadelphií, která je v tuto chvíli ve Východní konferencí těsně pod čarou postupu.
„Snažíme se vybojovat si postup do play off. Doufejme, že se nám to podaří a bude se nám dařit i během play off. Jsem odpovědný dělat rozhodnutí, která nám pomůžou. V první řadě hledím na zájmy klubu. Na tomto základě dělám rozhodnutí a v tom budu pokračovat,“ upozorní na závěr Yzerman, že Drouin si příležitost musí zasloužit.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -