- Reklama -

Yzerman odstupuje z pozice generálního manažera Tampy Bay

- Reklama -

Fanshop týmu
Steve Yzerman opouští pozici generálního manažera Tampy Bay Lightning. Informaci, že se postu vzdává, sdělil týmu v úterý. Později ji také potvrdil na tiskové konferenci.
V klubu zůstane do vypršení kontraktu už jenom jako poradce.
„Cítím, že tato změna mi umožní trávit více času s rodinou a mít jistotu, že Lightning jsou vedení k úrovni, kterou každý očekává,“ prohlásil před novináři.


Yzerman začal na Floridě pracovat v roce 2010, kdy skončil jako viceprezident Red Wings. Z aktuální smlouvy mu zbývá ještě jeden rok, přičemž novou už nepodepíše.
Jeho největším úspěchem s Bolts je účast ve finále Stanley Cupu v sezóně 2014/2015, po níž byl oceněn titulem generálního manažera roku. Z osmi ročníků pod Yzermanem postoupili Lightning pětkrát do play-off.
Někdejšího špičkového útočníka nahradí stávající asistent GM Julien BriseBois.
„Pro Tampu Bay se nic nemění. Mise bude stále tatáž. A tou je zisk Stanley Cupu,“ prohlásil BriseBois na tiskovce.
Yzerman byl tázán i na to, co má v plánu po opuštění Tampy. Odpověděl, že zatím neví.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -