- Reklama -

Yzerman poslal Filppulu do Philadelphie, získaného Streita ihned postoupil Pittsburghu

- Reklama -

Zajímavou výměnu hokejových veteránů nachystaly svým fanouškům týmy Tampy Bay Lightning a Philadelphie Flyers. Letci získali útočníka Valterriho Filppulu, za kterého obětovali obránce Marka Streita. Vedle finského forvarda dostali z Tampy také volbu ve čtvrtém kole letošního draftu a podmíněnou volbu v sedmém kole.


Bude Vás zajímat: Výměny na poslední chvíli


Filppula, kterému bude 20. března 33 let, má smlouvu ještě na tuto a příští sezónu, z platového stropu odečte Letcům pět miliónů dolarů. Pokud bude přenesena také jeho no-movement klauzule, budou ho muset Flyers v nadcházejícím rozšiřovacím draftu chránit, aby si ho nestáhl nový klub z Las Vegas. Generální manažer Ron Hextall má teprve oznámit detaily.
Devětatřicetiletý Streit se na floridském slunci ani neohřál a už putoval jinam. Šéf floridských Blesků Steve Yzerman ho poslal do Pittsburghu, odkud dostali zpět svou volbu ve čtvrtém kole draftu, jenom to bude volba pro příští rok.


Yzerman se chtěl zřejmě zbavit hlavně Filppulovi smlouvy, která by mu překážela, až bude v létě podepisovat důležitější hráče. O prodloužení spolupráce budou jednat Ondřej Palát, Tyler Johnson a Jonathan Drouin, kteří se všichni stanou volnými agenty s omezením.
Tampa i Philadelphia spolu provedly zajímavou transakci také před dvěma lety. Hextall tehdy poslal na jih Braydona Coburna a dostal za něj Radko Gudase a volby v prvním a třetím kole draftu. První volbu posléze poslal do Toronta v rámci trejdu, ve kterém získal možnost draftovat obránce Travise Konecnyho.

- Reklama -

Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zkušený švýcarský veterán Mark Streit působil ve Philadelphii od roku 2013. Letos nasbíral ve 49 utkáních 21 bodů (5+16). Finský útočník Valterri Filppula hrál letos v Tampě ve středu útoku mezi Jonathanem Drouinem a Ryanem Callahanem. U Blesků působil čtvrtý rok, jeho produktivita ale klesala. Z 25 na 12, loni na 8 gólů. Letos se zatím trefil sedmkrát.
Zámořští experti hodnotí tuto výměnu z hlediska Flyers jako překvapivou. Ron Hextall totiž avizoval snahu tým spíš omladit. Pokud navíc převezme i no-movement klauzuli, má v týmu hráče, kterého musí chránit v expansion draftu a kterého bez jeho souhlasu nevymění. Platový strop bude mít o pět miliónů kratší, což Hextallovi sváže ruce při letním jednání s volnými agenty.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -