- Reklama -

Z Arizony do St. Louis. Zbyněk Michálek si zahraje o Stanley Cup

- Reklama -

Patřil mezi nejžádanější přestupové zboží, na trhu o něj byl velký zájem. Opora zadních řad celku Arizona Coyotes, obránce Zbyněk Michálek, mění podle očekávání dres. V závěru základní části a ve vypjatých bitvách play off posílí tým St. Louis Blues. Spolu s Michálkem míří do St. Louis ještě podmíněná volba v draftu, opačným směrem putuje talentovaný prospekt Maxim Letunov.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bluesmani, kteří už před výměnou disponovali jednou z nejsilnějších obran v lize, tímto krokem vylepšují zadní řady o hráče, který je v letošní sezóně dvanáctý nejlepší v počtu zblokovaných střel (130). Co se týče dalších podmínek trejdu, Arizona bude i nadále platit polovinu Michálkovy mzdy.
Dvaatřicetiletému obránci v létě vyprší pětiletý kontrakt na 4 miliony dolarů ročně a může se stát neomezeně volným hráčem. Blues budou jeho čtvrtým působištěm v NHL. Jako nedraftovanému hráči mu dala první šanci Minnesota, od sezóny 2005-06 pak působil ve Phoenixu, odkud si na dva roky odskočil do Pittsburghu, načež se do známého prostředí Arizony vrátil.
Generální manažer Coyotes Don Maloney se s českým zadákem rozloučil slovy: „Děkujeme Zbyňkovi za jeho příspěvek organizaci Coyotes. Je to nelítostný soupeř a skvělý člověk. Přejeme mu jen to nejlepší.“
Novou tvář si Maloney také pochvaluje. „Maxim je velký a šikovný centr. V příští sezóně bude hrát za Boston University, kde odvádí skvělou práci při rozvoji mladých hráčů,“ věří v jeho výkonnostní vzestup.
Starší z bratrů Michálkových je momentálně mimo hru kvůli zranění v horní části těla (otřes mozku). Datum jeho návratu na led není zatím stanoveno, nemělo by být ale daleko, ačkoli ještě nezačal bruslit. „Cítím se už mnohem lépe, ale nechci nic slibovat,“ řekl ke svému zdravotnímu stavu.
„Mluvil jsem nejvíc se svýmn agentem a ten hovořil s Donem, který k nám byl celou dobu upřímný. Je to součást byznysu. V Arizoně nám to tento rok nešlo podle představ. Bylo to frustrující. Management se odhodlal ke změnám a já to respektuji. Oceňuji vše, co pro mne tahle organizace udělala. Je to skvělé místo a s rodinou jsme si to tu užili,“ rozloučil se v rychlosti se svým bývalým klubem Zbyněk Michálek.
Foto: Aleš Březina

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -