- Reklama -

Z jedničky draftu pouhým náhradníkem. Jaká čeká Lafreniera budoucnost?

- Reklama -

Alexis Lafreniere se stal jedničkou draftu v roce 2020. Rodáka ze Saint-Eustache provázela velká očekávání, která však zatím v dresu New York Rangers nenaplnil. Před zápasem s Tampou Bay se navíc dozvěděl šokující novinu – bude pouze zdravým náhradníkem.

Jedenadvacetiletý útočník letos nastoupil do 36 utkání a získal 17 bodů.

„Už jsem dříve v souvislosti s ním zmiňoval, že od něj potřebuji konzistentní výkony. Chceme, aby byl lepší,“ zdůvodnil své rozhodnutí kouč Rangers Gerard Gallant. Už dříve byl kvůli svým výkonům Lafreniere poslán do čtvrté útočné formace. Je proto logické, že se okolo něj začaly šířit zákulisní klepy.

Jednou z nejvíce skloňovaných možností je, že Lafreniere bude součástí trejdu, který přivede na Manhattan Patricka Kanea z Chicaga. Blackhawks jsou tým v přestavbě, kde si hráči budou pár let „užívat“ jen velmi malý tlak na výsledky. Lafrenierovu sebevědomí by to mohlo pomoci a Rangers před play-off získají pro sebe zkušeného harcovníka a vynikajícího střelce.

- Reklama -

Překvapivá by nemusela být ani výměna s Anaheim Ducks. Kačeři jsou stejně jako Jestřábi v přestavbě, mají kádr nabitý mladými talenty, mezi kterými by Lafreniere konečně mohl rozbalit svůj maximální potenciál. Rangers mohou mít zájem o defenzivního veterána Johna Klingberga nebo útočníka Troye Terryho. Do hry mohou vstoupit i vysoké výběry v draftu, které budou Ducks držet.

Třetí spekulace hovoří o tom, že by Lafreniere mohl zkusit nakopnout svoji kariéru ve Vancouveru. O tom, že se Canucks nejspíše zbaví svého kapitána Bo Horvata, jsme již PSALI. Opět je to možnost, která operuje s předpokladem, že Rangers nebudou mít se svým mladíkem trpělivost a budou chtít vyzbrojit svůj tým o zkušenosti.

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -