- Reklama -

Z lovců se stala kořist. Medvědi musí doufat v pomoc jiných týmů, jinak končí

- Reklama -

Obhájci titulu z Los Angeles si v play off nezahrají. V příštích dvou dnech je do propadliště dějin mohou následovat i bostonští Medvědi, lonští vítězové Prezidentovy trofeje. Americký klub, který naposledy chyběl ve vyřazovací části v roce 2007, je teď odkázaný na pomoc ostatních týmů.
Jen týden poté, co Medvědi definitivně zatrhli Floridě vyhlídky na play off, se jim Panteři „odvděčili“ stejnou mincí. Ve včerejším domácím utkání zvítězili 4:2 a odsunuli Boston do nepostupových vod. Pro hosty to byla druhá porážka v průběhu dvou dní, ve středu totiž neuspěli ani na ledě Washingtonu.
„Náš tým už není takový, jaký býval v předešlých letech. Stačí se podívat na soupisku. Prostě nemůžete žít minulostí. Máme v kádru hodně mladých kluků, některým zkušenějším hráčům se zase letošní sezóna nevydařila,“ hodnotil trenér Claude Julien.


V posledním zápase základní části (proti Tampě Bay) mohou hrát Medvědi o všechno nebo o nic. Bude záležet na tom, jak si ve svých zápasech povedou Tučňáci z Pittsburghu, potažmo ottawští Senátoři.
Postupový klíč: Senátoři musejí prohrát v sobotním utkání na ledě Philadelphie v normální hrací době; Pittsburgh může získat maximálně bod v zápasech proti Islanders a Buffalu. Pokud bude jedna z těchto podmínek splněna, Boston zůstane ve hře o play off, ale musí bezpodmínečně zvítězit v sobotním duelu na ledě Tampy Bay.
„Jsme ve složité situaci. Vždy jsme byli týmem, který si jde svojí vlastní cestou. Ale nyní jsme odkázáni na pomoc jiných,“ řekl útočník Chris Kelly. Včerejší den sepsal Medvědům ten nejhorší scénář. Ottawa zvítězila na ledě NY Rangers, zatímco oni neuspěli na Floridě, když nezvládli závěrečné dějství. (po dvou třetinách byl stav 1:1).
„V posledních dvaceti minutách jsme měli dominovat. Nestalo se. Jako kdyby nám chyběl ten zabijácký instinkt, který z nás kdysi činil tak úspěšné mužstvo,“ podotkl forvard Brad Marchand.
„Můžete se vymlouvat, na co chcete, ale takové zápasy se prostě neprohrávají. Vykročili jsme jednou nohou do propasti a teď jsme odkázáni na pomoc jiných celků. Jsme přesně v té pozici, které jsme se chtěli vyhnout. Ale tak už to je,“ řekl kouč Julien.
Trenér Bruins ale neztrácí víru: „Ještě není konec. Musíme vyhrát poslední zápas a věřit, že se k nám osud neotočí zády. Nesmíme věšet hlavy, pořád máme šanci. Doufám, že hráči to vidí stejně jako já, jinak by mě jejich přístup velmi zklamal.“
foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -