- Reklama -

Z Tarasenka se stává v play off gólová mašina. V sobotu třemi góly odstřelil Minnesotu

- Reklama -

V základní části se letos blýskl hattrickem dvakrát, teď už ví, jak chutná třígólový zápis také v play off. Na otázku, jaký to byl pocit, vidět ty klobouky a čepice na ledě, odpověděl skromně: „Pěkné.“ Tři branky z hole Vladimira Tarasenka byly klíčem k vítězství St. Louis Blues, které v sobotu srovnalo stav série s Minnesotou Wild na 1:1.
„Tohle je vítězství, stoprocentní vítězství,“ radoval se ruský střelec. „Není čas oslavovat. Máme před sebou několik náročných zápasů. Sem s nimi a my už uděláme ten správný další krok. Jde jen o vítězství, bez ohledu na to, kolik gólů dáte.“
Tarasenkův střelecký zápis v play off je úžasný. Při svém loňském debutu dal v šesti utkáních proti Chicagu čtyři góly. Celkově má tedy sedm přesných tref v osmi duelech pohárových bojů. V prvním utkání série proti Minnesotě přitom ani nevystřelil na bránu.
V sobotu zařídil důležitou první a druhou branku zápasu. Pokaždé mu nahrával Alexandr Steen, jenž odvedl skvělou práci zejména před prvním gólem. Tarasenko nakonec v předbrankovém prostoru zdařile tečoval jeho střelu ze střední vzdálenosti, při druhé brance v přesilovce zaskočil Devana Dubnyka v brance Wild ranou z poměrně ostrého úhlu. Puk mu na levý kruh posílal opět Steen.
„Myslím, že chemie mezi Steenem a Tarasenkem je ohromná,“ komentoval souhru svých elitních hráčů trenér Ken Hitchcock. „Dovedou najít jeden druhého.“
„Makáme co nejvíc,“ prozradil Steen. „Skoro pořád se bavíme, většinou v angličtině, abychom zlepšili každý detail v naší obranné třetině. A dnes večer, ano, to bylo dobré.“
Po bezbrankové druhé dvacetiminutovce hosté ve 42. minutě snížili, dvě minuty před koncem ale poslal domácí znovu do dvougólového trháku Patrik Berglund. Sedmnáct sekund před koncem pak v obranném pásmu nesobecky předal puk Tarasenkovi Lehterä a ruský forvard zkompletoval střelou do prázdné brány hattrick.
Šlo o první hattrick hráče St. Louis Blues od 12. dubna 2004, kdy Mark Sillinger nastřílel tři branky v utkání se San Jose Sharks (4:1) ve finále Západní konference.
„Udělali jsme velký krok, věděli jsme, že umíme hrát lépe,“ těšilo trenéra domácích. „Teď jim musíme ukrást aspoň jeden zápas. Celý rok jsme byli venku dobrým týmem. Vlastně proč to nepřiznat, byli jsme venku skvělým týmem,“ věří si Hitchcock před odletem do Minnesoty.
Třetí vzájemný duel je v plánu v pondělí, obě mužstva se k němu přemístí do St. Paul.

Foto: Icon Sportswire
Hattrick Vladimira Tarasenka

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -