- Reklama -

Za hodně peněz málo muziky. Podívejte se na 5+2 nejvíce předražených hráčů NHL

- Reklama -

Fanda NHLJe to tak každou sezonu. Ne vždy se vám prostě podaří kauf jako loni St. Louis s Jordanem Binningtonem nebo Sharks s Kevinem Labancem. Občas zkrátka každý bod nebo úspěšný zákrok velmi draze zaplatíte.
Pomalý rozjezd tradičně zažívá Sergej Bobrovskij. Ten před sezonou podepsal obří kontrakt s Floridou na sedm let a začátek angažmá mu zatím nevychází. Jak ale všichni známe Boba, má na to, aby se v dalším průběhu ročníku vzchopil.
Jonathan Quick je další příklad veterána, který klubovou kasu stojí nekřesťanské peníze, přitom jeho výkony už tomu neodpovídají. U třiatřicetiletého Američana už však panuje menší optimismus než u Boba
Pojďme se podívat na další velká jména, která budou muset pořádně zabrat.



Alexander Radulov, Dallas Stars, 14z/8b, 6,25 milionů dolarů ročně
Své čtyři body nasbíral ve dvou zápasech, jinak je jeho ofenzivní přínos minimální. V několika zápasech nezaznamenal ani jednu střelu na branku, přestože dostává ice time na úrovni hráče prvních dvou útoků. Pro divokého Rusa je začátek ročníku velkým zklamáním poté, co dokázal v Texasu oživit svoji kariéru a dvakrát po sobě nasbíral v základní části 72 bodů. Stejně jako Stars se ale začátkem ročníku plácá v podprůměru. Až noční zápas s Minnesotou přinesl oživení mdlého Radulova, když nasbíral čtyři body za hattrick a asistenci.
Joe Pavelski, Dallas Stars, 14z/6b, 7 milionů dolarů ročně
Další zástupce Hvězd z Dallasu. K obraně čtyřiatřicetiletého centra je potřeba říci, že se v létě poprvé v rámci NHL stěhoval. Po více než dekádě v Kalifornii přesídlil o více než dva a půl tisíce kilometrů východněji. Po loňském, střelecky mimořádně vydařeném ročníku se od něj očekávalo v Dallasu mnohé, takto nevýrazný start však ne. V tuto chvíli si snaží najít své stabilní místo na soupisce a pendluje mezi prvními třemi útoky. Ta správná kombinace ale stále nepřichází. Co je horší, mnohem levnější Corey Perry jeho dosavadní bodový součet vyrovnal po pouhých čtyřech utkáních. Pavelski stejně jako Radulov ožil proti Minnesotě a připsal si gól a dvě asistence.


- Reklama -

Jonathan Toews, Chicago Blackhawks, 11z/2b, 10,5 milionů dolarů ročně
Kapitán Chicaga loni posunul svá ofenzivní maxima, když poprvé dosáhl mety 35 nastřílených branek a překonal 80 bodovou hranici. O to více šokující je jeho značně laxní začátek letošního ročníku. Pouhé dva body, když hraje ve středu elitního útoku s Andrewem Shawem a Alexem DeBrincatem, jsou až hrozivě málo. Pobírat luxusní gáži má podle dohody ještě další tři sezony.
Kevin Hayes, Philadelphie Flyers, 11z/7b, 7,1 milionů dolarů ročně
Ano, v současnosti má sedmadvacetiletý útočník sérii šesti bodů ve čtyřech utkáních. Předtím se ale soužil s jedním bodem po šesti zápasech. Už před sezonou se mnozí podivovali, kolik peněž Flyers tehdejšímu forvardovi Winnipegu nabídli. Oproti ostatním borcům v tomto přehledu se zdá, že se u Hayese začalo blýskat na lepší časy. Přesto bude muset Američan ještě pořádně zamakat, aby odůvodnil výši své smlouvy.
Mike Green, Detroit Red Wings, 13z/2b, 5,37 milionů dolarů ročně
Ve Washingtonu patřil mezi elitní ofenzivní beky celé soutěže. Teď načíná pátou sezonu u Rudých křídel a každý rokem jako by tento bourák uvolňoval tlak na plynový pedál. Jasně, v Detroitu k sobě nemá tak hvězdné spoluhráče, jako míval u Capitals. Red Wings prochází přestavbou, Green se navíc v posledních letech pere se zraněními. Před letošním ročníkem vykurýroval své tělo a těšil se, jak opět ukáže, že je elitním obráncem. Místo toho na svůj první bod čekal až do osmého zápasu a post v prvním obranném páru přepustil Filipu Hronkovi. S Patrickem Nemethem nemůže nalézt tu správnou chemii. Tento rok mu navíc končí kontrakt. Měl by tudíž zapracovat na tom, aby ze sebe udělal lákavé zboží na volném trhu. Zatím však při tom povážlivě klopýtá.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -