- Reklama -

Za společnost bez rasismu se postavil i Chára

- Reklama -

K sílícím protirasistickým pochodům v USA se přidal i slovenský zadák ve službách Bruins Zdeno Chára.
V pátek byl k vidění v protestním průvodu s dalšími bostonskými sportovci Jaylen Brownem, Enesem Kanterem či Marcusem Smartem (všichni z celku Celtics).


„Nikdo by neměl žít ve strachu a věčné nespravedlnosti,“ napsal Chára na sociálních sítích už minulý týden. „S celou sestavou sportovců, ambasadorů a všech našich partnerů požadujeme spravedlnost za bezohlednou smrt Georgea Floyda a příliš mnoho dalších lidí. Žádáme naše partnery a komunitu, aby se zapojili nejen slovy, ale také mírovými skutky.“
46letý George Floyd zemřel minulé pondělí poté, co mu podle trestního oznámení klečel bílý policista na krku osm minut a 46 vteřin. Floyd přitom prosil, aby ho policie nezabíjela, a opakovaně si stěžoval, že nemůže dýchat. Jeho smrt odstartovala ve Státech vlnu demonstrací i vandalismu.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -