- Reklama -

Pro Stanley Cup se musí něco obětovat, hájí Messier politiku NY Rangers

- Reklama -

O tom, jak se vyhrávají Stanley Cupy, by mohl napsat román. Na nejslavnější hokejovou trofej světa si sáhl celkem šestkrát. V pěti případech coby člen legendární skvadry Edmontonu Oilers, později jako kapitán NY Rangers. Slavný americký klub dovedl k vysněnému titulu v roce 1994, kdy rozhodující trefou v sedmém utkání finálové série pohřbil naděje Vancouveru Canucks.
Od té doby se Jezdcům podobný kousek nepodařil. Nicméně generální manažer Glen Sather dělá všechno proto, aby se mohlo v Madison Square Garden zase jednou naplno slavit. Byť mu někteří vyčítají, že si zahrává s budoucností celého klubu, když rozhazuje vysoké výběry v draftech a pouští k vodě nadějné mladé hráče.
Mark Messier ale takové názory nesdílí. „Rangers mají výborné mužstvo a vydupali si právo na to, aby byli považování za favority na ligový titul. V posledních letech se přibližují ke svému cíli – zahráli si ve finále konference (2012) i v samotném klání o Stanley Cup (2014). Letos to vypadá na další zdařilou sezónu, a proto je na místě nabídnout klukům jakoukoliv pomoc, aby dokázali vystoupat až na vrchol.“
A tak se Sather činí. Minulou neděli se rozhodl obětovat obránce Johna Moorea, vysoce ceněného mladíka Anthonyho Duclaira a dvě volby v draftu výměnou za ofenzivně laděného beka Keitha Yandlea (na snímku). Ze strany manažera Jezdců to nebyl žádný nezvyklý krok. K podobně razantnímu rozhodnutí se odhodlal i v minulých dvou sezónách.

V ročníku 2012-2013 přivedl do Madison Square Garden hvězdného útočníka Columbusu Ricka Nashe, loni pro změnu sáhl po veteránovi Martinu St. Louisovi. Kromě odchodu několika hráčů, kteří tvořili protihodnotu za zmíněné trio hokejistů, se Jezdci rozloučili s výběry v prvním kole draftu pro období 2013-2016.
Ale těžko Satherovi něco vyčítat. Jeho tým si v minulém roce zahrál ve finále Stanley Cupu, a třebaže se mu v úvodu letošní sezóny zas tolik nedařilo, dokázal se vrátit do starých dobrých kolejí a za poslední tři měsíce se s Jezdci může výsledkově (28-7-2) rovnat jen pár mužstev.
„Udělali všechno proto, aby se i letos mohli pokusit o útok na Stanley Cup. Úvod sezóny se jim nevydařil…ale teď mají formu jako hrom a podívejte se, jak vysoko figurují v tabulce,“ řekl Messier.
Rangers mouhou stále pomýšlet na to, že do play off naskočí coby nejlepší tým Východní konference. Za vedoucím Montrealem zaostávají o tři body, dva body pak ztrácejí na lídry Metropolitní divize, městské rivaly NY Islanders. Ostrované předvádějí vynikající výkony a je tak klidně možné, že se v play off dočkáme pikantního derby. Mark Messier by takovou podívanou bral všemi deseti.
„To by bylo skvělé. Právě takové bitvy – které mají bohaté historické podhoubí – mohou vytvořit vskutku elektrizující atmosféru a nevšední hokejové představení. A když si k tomu přičtete, jakou formu mají obě mužstva, pak by se z toho mohl stát nezapomenutelný souboj.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -