- Reklama -

Začala hokejová doba temna. SLEDUJEME dění okolo NHL

- Reklama -


Pandemie koronaviru zasáhla i sportovní svět včetně NHL.
Středa byla pro dění týkající se severoamerických sportů průlomová, jelikož padla první rozhodnutí, která zakázala návštěvy zápasů některého z týmů tzv. „Velké čtyřky“.
Z důvodu bezprecedentních kroků, které mají fatální vliv na NHL, jsme se rozhodli pro vás situaci sledovat v tomto příspěvku.

Nové kousky! Buď fandou i po setmění

Zprávy jsou řazeny retrospektivně, tzn. že nejnovější příspěvky vidíte na začátku článku.

Čtvrtek 12.3.:

!  NHL pozastavila sezónu! Naděje na její dohrání stále žije  !

- Reklama -

MIMO NHL: Virus kosí světový hokej. Mistrovství světa nebude


Všechny celky NHL zrušili s ohledem na nejistou situaci čtvrteční ranní tréninky.


Stát Kalifornie oficiálně doporučil po celý březen zrušit všechny akce s více než 250 návštěvníky. Anaheim Ducks a Los Angeles Kings by se tak dostali do stejné situace jako San Jose Sharks a museli by odehrát svá domácí klání bez diváků.
Některé zdroje již uvádějí, že se jedná o zákaz, nikoliv pouze doporučení.

Středa 11.3.:

NHL v návaznosti na rozhodnutí NBA přerušit sezónu vydala tiskové prohlášení, v němž slibuje fanouškům bližší informace v průběhu čtvrtku. Zatím „zvažuje další možnosti“.
Basketbalový novinář Yaya Dubin přitom upozornil, že infikovaný hráč Utahu Jazz (viz níže) využíval v minulých dnech se svým týmem stejné šatny jako Capitals, Red Wings, Bruins či Rangers.
Elliotte Friedman ze stanice Sportsnet na svém Twitteru uvedl, že hokejová soutěž ve čtvrtek svolá konferenci s účastí NHLPA a zástupců týmů.
Jak tedy může vypadat hokejové jaro?
1. NHL sezónu úplně zruší. V tomto případě by pravděpodobně byl ročník 2019/20 bez svého vítěze.
2. Sezóna se pouze přeruší na nezbytně nutnou dobu. Zde se často hovoří o možnosti zkrácení play-off na tři vítězná utkání.
3. NHL už nyní ukončí základní část, dá si pauzu a po určité době naváže přímo play-off. Například pro Wild, kteří ztrácí na play-off jeden bod, by se jednalo o vskutku krutou variantu. Existuje ale více možností, jak o postupujících rozhodnout. Aktuální formát s divokou kartou by mohl vzít za své.
4. NHL se nepřeruší a bude pokračovat bez diváků v arénách (po incidentu s infikovaným hráčem NBA velmi nepravděpodobné).


MIMO NHL: NBA pozastavila sezónu! Šokující zpráva přišla jen krátce poté, co byl na COVID-19 pozitivně testován hráč Utahu Jazz Rudy Gobert.
Jen pár hodin předtím přitom NBA ohlásila, že se rozhodla pro pokračování soutěže bez diváků v arénách. Liga si nyní vezme přestávku, během níž usoudí co dál.
Podle zámořských žurnalistů se podobný krok očekává také od NHL. Basketbalová liga mezitím uvalila karanténu na všechny týmy, které se v uplynulých deseti dnech střetly s Jazz.


Další dílek domina. Zápasy bez diváků oznámilo i San Jose, které tak činí na základě nařízení okrsku Santa Clara.
SAP Center bude bez fanoušků minimálně po tři březnové duely (19.3. vs Montreal, 21.3. vs Boston, 29.3. vs Arizona).
Kalifornie, kde leží i San Jose, je jedním z nejzasaženějších států USA.


Blue Jackets potvrdili, že čtvrteční duel s Pittsburghem odehrají před prázdným hledištěm. Vstup budou mít povolený pouze kluboví funkcionáři, akreditovaná média, partnerské televizní společnosti, personál arény a představitelé NHL.
Sedačky v Nationwide Areně by měly být bez osazenstva i po zbytek základní části.


Podle informací Pierra LeBruna ze stanice TSN zvažuje NHL posunutí celého ročníku. Podobně uvažuje i NBA.


MIMO NHL: Populární vyvrcholení univerzitního basketbalu, tzv. March Madness, se odehraje celý bez diváků. Rozhodnutí vedení NCAA se týká také univerzitního hokeje včetně Frozen Four.


Odolávat se zatím daří Capitals, kterým bylo ze strany státních orgánů doporučeno odehrát domácí střetnutí v prázdné hale. I v tomto případě zámořští novináři očekávají, že se doporučení brzy změní v direktivu.


První týmem NHL zasaženým restrikcemi pro omezení šíření nákazy jsou Blue Jackets.
Stát Ohio, v němž se Columbus nachází, vyzval organizace, aby se sportovní a kulturní akce konaly bez diváků. Hokejový klub nejdříve vzdoroval a vyslal do světa vzkaz, že bude hrát své zápasy s diváky.


Guvernér státu Mike DeWine i na základě tohoto vzdoru o pár hodin později vydal prohlášení, v němž „doporučení“ změnil na „přikaz“.
Rozhodnutí se bude týkat pravděpodobně všech zbylých zápasů Modrokabátníků v základní části.


MIMO NHL: Smutný primát připadl v Severní Americe basketbalovému celku Golden State Warriors, který odehraje minimálně své příští domácí utkání bez přítomnosti fanoušků.
Kalifornie, kde leží i San Francisco, je jedním z nejzasaženějších států USA.


Dění v minulých dnech:
Smutný dopad koronaviru. Sharks se připravují na temné časy
Virus útočí na NHL. V přímém ohrožení jsou Sharks, padlo i mistrovství světa

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -