- Reklama -

Zacha podepsal nováčkovskou smlouvu s New Jersey

- Reklama -

Vedení New Jersey uzavřelo tříletý nováčkovský kontrakt v plné základní výši 925 tisíc dolarů (22,5 miliónu korun) ročně s Pavlem Zachou. Práva na něj získali Devils v letošním draftu National Hockey League. Český útočník přišel na řadu jako šestý v pořadí a stal se tak letos nejvýše umístěným Evropanem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pokud neměl Zacha ztratit šanci, aby si zahrál v příští sezóně NHL, musel podepsat kontrakt s New Jersey do 15. srpna. V případě působení na farmě v nižší profesionální soutěži American Hockey League by si osmnáctiletý rodák z Brna vydělal 70 tisíc dolarů.
Obě strany se chtěly dohodnout na nové smlouvě a chtěly to udělat raději dříve než později. Zádrhel, který jednání protahoval, se týkal výkonnostních bonusů, na kterých si Zacha může vydělat dalších 850 tisíc dolarů ročně.
Bývalý generální manažer Devils Lou Lamoriello nedával nováčkům takové odměny, ovšem jeho nástupce Ray Shero byl ochoten o nich jednat. V rozhovoru pro klubový web týmu z Newarku to uvedl agent talentovaného mladíka Patrik Štefan.

Minulou sezónu strávil Zacha v juniorské Ontario Hockey League v týmu Sarnia Sting. V 37 utkáních zaznamenal 34 bodů za 16 gólů a 18 přihrávek. V pěti zápasech play off vstřelil dvě branky a u jedné asistoval.
Dvojnásobný účastník mistrovství světa hráčů do dvaceti let má za sebou i 38 startů v české extralize v dresu Liberce v ročníku 2013-14. Nasbíral v nich čtyři branky a shodný počet asistencí. Bylo mu tehdy šestnáct let.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -