- Reklama -

Zajít si na Blackhawks? Nyní otázka pár babek

- Reklama -

United Center v Chicagu zůstává i nadále jedním z nejprestižnějších dějišť NHL a to navzdory tomu, že od posledního Poháru uběhly v Illinois už čtyři roky. Časy se ale mění a před návštěvou Blackhawks už fandové nemusí sahat hluboko do kapsy.
Na portálu StubHub, který se specializuje na přeprodej vstupenek, byly na nedělní duel s Kings k mání nejlevnější lístky za 14 dolarů. Před pár lety během zlaté éry Jestřábů by tyto vstupenky zmizely za milisekundy, nyní jsou pouze odrazem nových časů.



Pravděpodobně i díky těmto cenám se podařilo Chicagu protáhnout sérii vyprodaných utkání na číslo 505. A to je za situace, kdy podobné šňůry v Minnesotě či Winnipegu skončily, úctyhodný počin.
Rekord drží Pittsburgh Penguins, kteří jsou aktuálně na 572 zápasech bez volné sedačky.
S průměrným počtem diváků více než 21 000 jsou Blackhawks na cestě vést tabulku návštěvnosti NHL už ve 12. sezóně v řadě. Další důkaz, že temné časy se k Michiganskému jezeru zatím nevracejí.
Není to přitom tak dávno, co si mohli o robustní fanouškovské základně nechat v Chicagu jen zdát. Současným přiznivcům NHL může připadat neuvěřitelné, že v ročnících 2005/06 a 2006/07 byli Jestřábi druhým nejhůře návštěvovaným týmem v soutěži. Od té doby však počty fanoušků a ceny vstupenek rychle stoupaly a v časech tří Stanley Cupů v rozmezí šesti let dosáhly svých maxim.
Fanda NHL
Poháry v letech 2010, 2013 a 2015 udělaly z Windy City hokejový hotspot USA. Se strmým výkonnostním pádem se sice z lístků na Kaneovu partu stává méně horké zboží, v mantinelech zámořských sportů si ale pořád drží výsostné postavení.
Průměrná cena lístků na sekundárním trhu (tj. na přeprodávajících portálech) činí pro aktuální ročník 140 dolarů. Nejvyšší byla v letech 2013 až 2017, kdy neklesla pod dvojnásobek zmíněné sumy.

Zvážíme-li bídné výkony Hawks a bohatou konkurenci v podobě Bears (NFL), Cubs, White Sox (MLB) a Bulls (NBA), mají chicagští hokejisté ve městě stále poměrně silnou pozici.

- Reklama -

Vedení klubu musí přesto najít cestu, kudy zpátky na výslunní. I fanouškům totiž může jednou dojít trpělivost.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -