- Reklama -

Zápas mezi St. Louis a San Jose moderoval v rádiu dvanáctiletý fanoušek

- Reklama -

Posluchači amerického rádia KMOX, které v přímém přenosu vysílá komentované zpravodajství z jedné s finálových sérií play off NHL mezi nejlepšími týmy Západní konference St. Louis Blues a San Jose Sharks, se při poslechu průběhu úterního zápasu dočkali netradiční změny – část duelu moderoval dvanáctiletý fanoušek zámořské elitní ligy Wyatt Nelson.
Předchozí utkání se Wyatt, pocházející z města Saskatoon v provincii Saskatchewan, rozhodl navštívit s matkou a slepým otcem Gerrym, kterému chtěl zprostředkovat atmosféru na stadionu a zástupci NHL jim poté umožnili soukromou návštěvu místnosti s vystaveným Stanleyho pohárem, který si nevidomý otec mohl osahat. Emočně vypjaté video s dojatým a slzícím Gerrym Nelsonem se vzápětí objevilo na řadě hokejových serverů a záběry vysílaly i některé sportovní televizní kanály.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na video rychle reagoval generální manažer St. Louis Doug Armstrong, jenž Nelsonovu rodinu pozval na úterní zápas a v aréně je zavedl také do zpravodajského studia stanice KMOX s hlasatelem Chrisem Kerberem a analytikem Kellym Chasem, bývalým hráčem NHL. Kerber po krátké domluvě půjčil svůj mikrofon a sluchátka mladému Nelsonovi, který s přehledem odmoderoval část první třetiny.
Wyattův debut zaujal i známého hokejového komentátora stanice NBC a držitele ceny Emmy Mikea „Doc“ Emricka, jenž mladému fanouškovi ještě během utkání volal, pochválil ho za jeho výkon a mluvil i s jeho otcem, který byl na svého syna poprávu pyšný. „Docu, ten kluk mě nutí radostí plakat vícekrát než si vůbec troufám říct. Nemyslím, že bych ve svých dvanácti letech byl schopen něčeho takového,“ řekl Gerry Nelson v rozhovoru Emrickovi.
Zkušený rádiový matador Chris Kerber, jenž Wyattovi občas vypomohl při komentování některých složitějších a méně přehledných situací na ledě, se k premiéře mladého moderátora vyjádřil slovy: „Byl to pro mě skutečně krásný moment, jako rádiový hlasatel jste očima a ušima spousty lidí a tento kluk byl v tu chvíli navíc očima svého nevidomého táty. Užíval jsem si každou chvilku jeho moderování a znovu jsem si uvědomil jak moc mám tuto práci rád.“
Wyatt Nelson se ke své roli vyjádřil s téměř bezstarostným nadhledem: „Nejvíce se mi v první třetině líbil skvělý zásah brankáře St. Louis Briana Elliota, ale chtěl jsem okomentovat i nějaký gól, který ovšem padl až v době, kdy jsem moderátorské křeslo opustil.“

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -