- Reklama -

Zástupci Tampy Bay Lightning dali šest miliónů na dětský hokej

- Reklama -

Když vyrůstal, dělal vlastník Lightning Jeff Vinik hodně sportů. Také proto by rád, aby děti z floridské oblasti dostaly možnost rozvíjet své sportovní dovednosti a ze všech nejvíc sport, který Vinikovi nikdy moc nešel – hokej. Spolu s klubovým prezidentem Stevem Griggsem a ředitelem hokeje Jayem Feasterem oznámili založení programu na podporu dětského hokeje na ulici a i na ledě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Během příštích pěti let investuje klub Lightning šest miliónů dolarů a spolu a NHL a NHLPA rozjede speciální program, kde budou dětem představeny základy hokeje. Znamená to distribuci hokejek s tématikou Blesků, k tomu míčky pro uliční hokej. Další krok bude podpora registrace aktivních hokejistů ve věku 7-13 let a vytvoření juniorského hokejového programu.
„Je to výjimečný den,“ řekl Jeff Vinik. „Jsem šťastný, že je to právě tady.“
Představitelé Lightning taktéž potvrdili, že chtějí podpořit rozvojové programy pro studenty na univerzitách. Tampa přitom podporovala různé hokejové programy už před nástupem Jeffa Vinika. Před rokem 2010 rozdala víc než devět miliónů dolarů zhruba třem stovkám lokálních organizací.


Klub na to není sám. Jeho hlavním partnerem a sponzorem v podpoře hokejových programů bude společnost JPMorgan Chase. Podle slov Jaye Feastera si Tampa uvědomuje potíže dětí při shánění například hokejové výstroje nebo hledání hokejových ploch.
„Také z tohoto důvodu jsme se zaměřili na stále populárnější street hockey,“ řekl Feaster.
Děti z místních klubů měly možnost zahrát si venku spolu s tuctem borců Tampy Bay. Křídelní útočník Tampy Nikita Kučerov přiznal, že v mládí k žádnému takovému programu neměl přístup. „Pro děti je to neuvěřitelné,“ řekl. „Kdybych měl šanci jako oni zahrát si s hráči NHL, byl by to asi nejhezčí den v mém životě.“
Eric Condra, který vyrostl v Detroitu, přiznal, že pro něj uliční hokej není ničím neznámým. „Je to o stejných dovednostech – hlavně o šikovných rukou,“ řekl Condra. „Kdokoli s dobrýma rukama v hokeji na ulici bude mít dobré ruce i v ledním hokeji,“ uzavřela nová posila Lightning.
Foto: Walter/flickr.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -