- Reklama -

Zbývá jim rok, ale Lightning chtějí mít Stamkose jistého

- Reklama -

Pokud jde o prodlužování aktuálně končících smluv, budou v Tampě v příštích dnech a týdnech téměř bez práce. Po sezóně korunované postupem do finále Stanleyova poháru by se mohl loučit pouze útočník Brenden Morrow, chráněnými volnými hráči se stanou jeho kolega Vladislav Namestnik a obránci Andrej Šustr a Mark Barberio. Generální manažer Steve Yzerman si ale nemůže dovolit hledět jen do nejbližší budoucnosti. O hlavním úkolu pro tu jen o kousek vzdálenější už má jasno – udržet Stevena Stamkose.
„Rád bych se Stevenem prodloužil smlouvu, to je moje priorita číslo jedna,“ potvrzuje Yzerman. „Začneme se tomu věnovat okamžitě. Máme tu dobrý tým, on je jeho kapitánem a my máme v úmyslu nabídnout mu dlouhodobý kontrakt.“
Stávající smlouva (pětiletá za 37,5 miliónu dolarů) vyprší Stamkosovi za rok. To znamená, že o nové může začít jednat po 1. červenci.
„Jsme ochotni jim naslouchat, kdykoliv budou chtít začít jednat,“ je připraven 25letý forvard. „Vím, že myslet na jednání hned po porážce je těžké, ale věřím tomu, že to vyplyne samo, až přijde správný čas. Nesedím a nečekám nervózně na telefon, tím už jsme si prošli, ale nedělám si ani starosti. Určitě o tom budeme debatovat.“


Mohlo by vás zajímat:


Když se Stamkos stal před čtyřmi roky chráněným volným hráčem, dospěly obě strany ke kompromisu ohledně nové smlouvy až 19. července. Teď věří v rychlejší dohodu.
„Není to první věc, na kterou myslím, ale počítám s tím, že během příštího týdne bychom se o tom mohli začít bavit. Doufejme, že to vyřešíme brzy. Chci získat titul s tímhle týmem a s touhle partou. Letos jsme předvedli skvělou jízdu,“ ohlédne se za sezónou rodák z Markhamu.
V základní části skončil Stamkos se 43 brankami na druhém místě střeleckých tabulek, trumfnul ho pouze washingtonský Alexandr Ovečkin (o deset gólů). V play off se s 18 body vešel do první desítky produktivity, jenže v posledních osmi utkáních zaznamenal pouze jednu asistenci. Pokles průměrného času na ledě skoro o minutu ve srovnání se základní fází sezóny je důkazem, že trenér Jon Cooper více sázel na formaci vedenou Tylerem Johnsonem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Po skončení finále označili někteří komentátoři tuhle skutečnost za jeden z důvodů, proč Lightning museli se svěšenými hlavami sledovat chicagské oslavy. Kapitán i trenér ale vzájemné rozepře popírají.
„Napsalo a řeklo se toho dost,“ uznává Stamkos, „ale žádné problémy jsme spolu neměli. Věděli jsme, co je ve hře. Podle mě to bylo způsobeno tím, že jsme v play off došli tak daleko a novináři potřebovali vymyslet nějaký nový příběh. Ale každý má právo na svůj názor.“
„O žádných problémech nevím,“ přidá se Cooper. „Mezi tím, co se řeklo v kabině a co se řeklo venku, je jasný rozdíl. Měli jsme fantastickou partu a Stammer byl jejím lídrem. Mužstvu šlo jen a jen o vítězství, nikdo se nad nikoho nepovyšoval. Proto jsme dopadli, jak jsme dopadli.“
Hodlají-li Lightning dojít v příští sezóně tak daleko jako letos, Stamkosova nejistota ohledně nové smlouvy (a z toho vyplývající přestupové spekulace) by byla nepříjemným rušivým elementem.
„Hned se dáme do práce,“ slibuje Steve Yzerman.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -