- Reklama -

Zemětřesení u Penguins! Bývalý rival přebírá otěže

- Reklama -

V první chvíli, když se vynořily spekulace o tom, že favoritem na uvolněné místo generálního manažera Pittsburghu je Ron Hextall, si mnozí mysleli, že jde o nejapný žert. Nicméně, uplynulo pár dní a někdejší excentrický brankář hlavního rivala Penguins Philadelphie Flyers převzal vládu nad Tučňáky.

Šestapadesátiletý Hextall býval výtečným, ale také dosti nevyzpytatelným gólmanem. V roce 1987 se stal prvním brankářem v NHL, který dokázal vstřelit gól. Nedělalo mu problém ani shodit rukavice a bránit čest svoji a svých spoluhráčů. Celkem vstřelil dvě branky – jednu v základní části a jednu v play-off. Jednou vyhrál Vezina Trophy, nejdále však s Flyers došel do finále Stanley Cupu 1987, kdy po tuhé sedmizápasové bitvě padl s Edmontonem. Tehdy dokonce získal Conn Smythe Trohpy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů, byť Stanley Cup nezvedl nad hlavu. Ve finále se ocitl i přesně o deset let později, tentokrát však byli nad síly Letců Detroit Red Wings.

Po skončení kariéry nastoupil do managementu Philadelphie a postupně se od pozice skauta dokázal vypracovat až do role generálního manažera. Tuto funkci vykonával od roku 2014 do roku 2019. Mezi lety 2006 a 2013 působil na různých manažerských pozicích u Los Angeles Kings a jejich tehdejšího farmářského týmu Manchesteru Monarchs.

Kromě Hextalla na pozici GM se v managementu Penguins v pozici prezidenta klubu objeví zkušený matador Brian Burke. Toho zřejmě už omrzel život televizního experta a rozhodl se vrátit do velké show.

- Reklama -

Pomohou oba postavit Tučňáky zpátky na nohy?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -