- Reklama -

Zemětřesení v Chicagu. Blackhawks vyhodili prezidenta

- Reklama -

Chicago se odhodlalo v pondělí k razantnímu kroku a propustilo Johna McDonougha z pozic prezidenta a výkonného ředitele klubu.
67letý funkcionář strávil v organizaci 13 let, během nichž získal tři Stanley Cupy.

Tahle COOL trička NHL chceš!

„Johna jsem najal pro jeho vůdcovství, řízení a vizi. Přinesl to vše a ještě něco navíc. Jeho přínos dovedl tým ke třem Pohárům,“ komentoval krok majitel mančaftu Rocky Wirtz. „Přebudoval management celku a pomohl klub navést na vítěznou cestu. Toto rozhodnutí je těžké, ale věříme, že je správné pro naši budoucnost.“
McDonough, který vyniká zejména v marketingu, převzal v roce 2007 mužstvo, které bylo s průměrnou návštěvností 12 727 diváků na předposledním místě v lize. V aktuální sezóně pak dovršili sérii 531 vítězných klání a to i přesto, že se Jestřábi nacházeli na posledním místě Centrální divize.


Před angažmá u Blackhawks pracoval pro chicagské Cubs (MLB).

Bude hrát Pasta ve svém? Virus je proti

Vyhazov přišel i navzdory tomu, že Wirtz v březnu prohlásil, že se v příštím ročníku McDonough spolu s generálním manažerem Stanem Bowmanem a hlavním koučem Jeremym Collitonem vrátí.
McDonoughovo místo dočasně převezme Rockyho syn a současný viceprezident Danny Wirtz.
Chicago má v přerušeném ročníku bilanci 32-30-8 a s šesti body chybějícími na druhou Divokou kartu bylo na cestě k třetímu roku za sebou bez play-off..

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -