- Reklama -

Zetterberg dotáhl čtyřmi výstavními asistencemi Detroit k výhře v Torontu

- Reklama -

Středeční výkon proti Bostonu označil Henrik Zetterberg za jeden z nejhorších ve své kariéře. Bylo potřeba odrazit se zase k lepším výkonům a přesně to se podařilo. Vítězství 4:1 v Torontu Detroit vzpružilo, čtyři asistence pomohly i jeho kapitánovi.
„Bylo fajn se odrazit a získat tady dva body,“ pochválil svůj tým zkušený Švéd. „Ve středu to bylo nepovedené utkání a já toho moc nepředvedl. Teď se nám dařilo víc, puk se odrážel, jak jsme potřebovali, přesně na mou hůl.“
Zetterbergovy nahrávky proti Maple Leafs přitom nebyly žádné šmudly, byly to výstavní kousky. V 10. minutě úřadoval poprvé, když po objetí branky naservíroval kotouč na hůl Franzenovi. Byla to snadná práce, puk se odrazil do sítě skoro sám.
V 6. minutě druhé třetiny si šikovný Švéd chytil vysoko plachtící kotouč, sjel před branku a pak pěknou zadovkou uvolnil ke střele znovu Johana Franzena. Na 3:0 zvýšili hosté po další pěkné akci svého kapitána. Zetterberg se neunáhlil se střelou, zabrzdil a po otočce vyzval k zakončení lépe postaveného Gustava Nyquista.
Spolupráci s Franzenem a Nyquistem si jejich šéf nemohl vynachválit. „Jsou to čistokrevní střelci, takže je snadné s nimi hrát,“ řekl. „Vždycky se stavějí do volných prostor na střelu a tvrdě pracují, aby si vytvořili šance.“
V závěrečném dějství domácí snížili, poslední slovo však měla opět Rudá křídla. Zetterberg udržel kotouč v útočné třetině, nahodil ho zpátky a Nyquist se tentokrát proměnil v nahrávače, když poslal puk přesně na hůl Abdelkadera.
Kapitán domácích Dion Phaneuf nezapomněl podtrhnout Zetterbergův význam pro celý jeho útok. „Je to výjimečný hráč,“ zdůraznil. „Hodně let dává dohromady výborná čísla a oni kolem něj odvádí dobrou práci, ať už s pukem nebo bez něj. V útočeném se skvěle pohybují a výborně si kryjí kotouč.“

Příští zápas v TV: New Jersey – San Jose, so/ne 18. říjen, 01:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -