- Reklama -

Zetterberg oslavil 1000. start v NHL gólem a asistencí

- Reklama -

Henrik Zetterberg odehrál svůj 1000. zápas v základní části National Hockey League a významný milník oslavil 17. brankou v sezóně. Navrch přidal i jednu asistenci a jeho příspěvky pomohly Detroitu k výhře 4:1 nad New Jersey.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestatřicetiletý křídelník se stal 313. hráčem, jenž magické hranice tisícovky zápasů dosáhl. Domácí klub mu před vůbec posledním utkáním v dosluhující Joe Louis Areně (od příští sezóny budou Red Wings hrát své domácí zápasy ve zbrusu nové Little Caesars Areně).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Nemyslím si, že by mi někdy dříve během zápasu naskočila tolikrát husí kůže,“ popisoval Zetterberg včerejší skvělou atmosféru ve slavné hale, ve které Rudá křídla působila od roku 1979, pětadvacetkrát po sobě hrála play off a získala čtyři Stanley Cupy.
„Nemohl jsem si vybrat na tisíci zápas lepší večer. Byl to výjimečný zápas v mnoha směrech,“ doplnil rodák z Njurundy, jenž naskočil do NHL v roce 2002 a všech 14 sezón strávil v dresu Red Wings. V klubu je teprve sedmým a je také dvanáctým Švédem, který tohoto milníku dosáhl. Z jeho krajanů má nejvíce odehráno Mats Sundin – 1346 utkání.
1. Gordie Howe – 1687 zápasů v dresu Detroitu
2. Nicklas Lidström – 1564
3. Alex Delvecchio – 1549
4. Steve Yzerman – 1514
5. Kris Draper – 1137
6. Tomas Holmström – 1026
7. Henrik Zetterberg – 1000

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -