- Reklama -

Zetterberg oželel Světový pohár, aby byl připraven na sezónu NHL

- Reklama -

Henrik Zetterberg má za sebou poněkud bláznivé léto. Na začátku srpna byl jmenován kapitánem švédské reprezentace pro Světový pohár, jenže za další tři týdny už nebyl ani na soupisce týmu. Rozhodl se nakonec účast na proslulém turnaji odříct, aby měl víc času pro regeneraci po operaci kolene.
„Dává mi to čas být stoprocentně připraven na start sezóny. Pokud bych jel na Světový pohár, neměl bych moc času dát se dohromady,“ prohlásil pro webové stránky Detroitu Red Wings.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Odmítnout účast na vrcholné reprezentační akci pro něj ale nebylo vůbec jednoduché. „Možná to mohla být moje poslední šance hrát za Švédsko. Navíc tým jaký máme a turnaj jako Světový pohár – takové věci se nedějí moc často. Takže to bylo těžké. Ale asi jediné možné řešení. Každopádně pro mě bylo hodně těžké zavolat týmu, že nejedu,“ přiznal.
Zatímco jeho vybraní krajané už jsou v plné přípravě na turnaj, on se zatím na hokej připravuje v tělocvičně. Chce s operovaným kolenem začínat pozvolna, takže pondělního tréninku s Red Wings se ještě nezúčastnil.
A zřejmě vynechá i začátek kempu 23. září. „Chci se dát pořádně do pořádku, než vyjedu na led. Je to sice za týden a půl, takže šance tu je. Ale také to může dopadnout, že ještě na led nepůjdu, nechci to hrotit.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Nyní se Zetterberg soustředí na nabrání energie, která mu v poslední sezóně NHL asi trochu chyběla. Zaznamenal totiž -15 bodů ve statistice přítomnosti na ledě při vstřelených nebo inkasovaných brankách, což je vůbec nejhorší výsledek za jeho kariéru v lize.
„Hledám cestu k tomu, abych se na ledě cítil víc svěží. Mám pocit, že za poslední dva roky mi trochu docházela ‚šťáva‘. A bez energie nemůžete hrát hokej na takhle špičkové úrovni. Tak se snažím přijít na to, jak to zlepšit. Jestli trávit víc času v posilovně, nebo naopak méně… Snad něco zabere,“ doufá.
Red Wings se naposledy probojovali do play off už po 25. v řadě, ale vypadli už v prvním kole s Tampou Bay. Proto na novou sezónu posílili kádr. Sice už jim bude scházet Pavel Dacjuk, ale přišli útočníci Frans Nielsen, Thomas Vanek a Steve Ott.
„S Fransem se známe ještě z doby působení ve Švédsku. Navíc jeho manželka pochází ze stejného města jako já, takže ji znám také. Myslím, že bude skvělou posilou, je to jeden z nejméně doceněných hráčů v NHL. Můžeme být nadšeni, že bude v našem týmu,“ tvrdí Zetterberg.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -