- Reklama -

Zetterberg s Dacjukem spolu, skládají v Detroitu předběžně útoky

- Reklama -

Tahle otázka je v kabině a na střídačce Rudých křídel takřka evergreenem: nastoupí Pavel Dacjuk s Henrikem Zetterbergem ve společné formaci nebo každý zvlášť? Pokud jde o začátek příští sezóny, nemusí dojít ani na jednu variantu, ruský útočník totiž laboruje se zraněným kotníkem. Jestliže se uzdraví včas, má nový trenér Jeff Blashill jasno, své dvě největší hvězdy postaví vedle sebe.
Po angažování čerstvého vítěze Stanleyova poháru Brada Richardse má totiž zajištěno kvalitní obsazení vedoucích postů obou elitních formací.
„Během své kariéry dokázal, že tuhle pozici může zastávat. Díval jsem se na jeho čísla z posledních let a nemyslím si, že by ubral na svých výkonech. Myslím, že ještě má co ukázat. Navíc je to skvělý chlápek pro play off, vždyť právě vyhrál pohár.“

„Když se otevřel trh s volnými hráči, chtěli jsme někoho takového získat. Brad byl po celou svoji kariéru skvělý na přesilovkách. Může je řídit, ale může hrát také u mantinelu,“ vyjmenovává dále kouč Red Wings. „To nám dává stejnou možnost jako loni, kdy jsme měli dvě kvalitní formace. To byl náš cíl, který by nám Brad měl pomoci naplnit. Hodně nám pomůže také ve hře pěti proti pěti.“
Místo na pravé straně první řady by mělo nadále patřit Justinu Abdelkaderovi, o dalších variantách bude Blashill ještě přemýšlet. „Jsme flexibilní v tom, že můžeme postavit Rileyho Sheahana na křídlo,“ nabídne jednu z nich. Dokud ale neotevřeme kemp, přesný obrázek si nebudu moci udělat. Můžou přijít zranění, přes léto může dojít k nějakým výměnám.“
Do obrany mu generální manažer Ken Holland přivedl dalšího zkušeného borce Mikea Greena z Washingtonu. „Máme tu kvalitní zadáky, ale pokud jde o ofenzivní schopnosti, žádný se mu nevyrovná,“ děkuje Blashill svému nadřízenému.
„Vždycky je lepší mít víc možností než málo. Získáním těchhle dvou hráčů se naše možnosti zvýšily, budeme schopní volit z odlišných variant. Všichni budou muset hrát výtečně, aby si zasloužili své místo v sestavě, to je pozitivní věc,“ říká Jeff Blashill v rozhovoru pro MLIve.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -