- Reklama -

Zklamání pro slovenské fanoušky. Hossa i Tatar odmítli pozvánku na MS

- Reklama -

Tým hokejistů Slovenska pro květnový šampionát v Rusku se bude muset obejít bez služeb Mariána Hossy z Chicaga i Tomáše Tatara z Detroitu. Pro Hospodárske noviny to potvrdil manažer obou hokejistů Peter Neveriš. Účast Hossova spoluhráče Richarda Pánika je v tuto chvíli nejistá.
„Ta komunikace proběhla s trenérem Zdenem Cígerem a generálním manažerem Róbertem Švehlou už před play-off NHL s tím, že všichni zainteresovaní věděli, že Marián by na mistrovství nepřijel ani v případě neúspěchu v bojích o Stanley Cup,“ citoval Neverišova slova portál HNonline.sk. Důvodem Hossova postoje je podle něj zranění kolene ze závěru sezóny.
Sedmatřicetiletý rodák ze Staré Lubovně byl v základní části NHL nejproduktivnějším Slovákem a v dresu Blackhawks předváděl dobré výkony i v sérii prvního kola play-off proti St. Louis (3+2) (o rozhodujícím zápase série čtěte více zde). Navíc se stal jedním z 56 hráčů historie, kteří kdy dosáhli ve vyřazovacích bojích na padesátigólovou metu. Momentálně jich během své kariéry v zámoří nasbíral už 52 a jen pět dalších ho dělí od první čtyřicítky.


Může vás zajímat:


V případě Tatara hrálo roli při zamítavém stanovisku přání Red Wings. Po výstupní prohlídce mu klub start na šampionátu nedoporučil.
Ve slovenském výběru připravujícím se na mistrovství světa zatím figurují pouze čtyři hráči z NHL – Andrej Sekera z Edmontonu, Martin Marinčin z Toronta, Tomáš Jurčo z Detroitu a Marko Daňo z Winnipegu. Kromě Hossy a Tatara již dříve odmítli reprezentovat také Marián Gáborík (Los Angeles) se Zdenem Chárou (Boston).
Otazník se zatím vznáší nad účastí Richarda Pánika (Chicago) a Marka Hrivíka (NY Rangers). Pro prvně jmenovaného bude rozhodující výsledek středečního vyšetření kolene magnetickou rezonancí.
Titulní foto: Sarah A. / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -