- Reklama -

Zlatí Rytíři z Vegas hlásí první posilu. Z juniorské WHL přichází Reid Duke

- Reklama -

Jedenadvacetiletý útočník Reid Duke, momentálně působící v juniorské WHL v dresu Brandon Wheat Kings, se natrvalo zapsal do historie zbrusu nové organizace NHL Vegas Gold Knights. Kanadský mladík je prvním hráčem, jenž se Zlatými Rytíři uzavřel kontrakt.
„Jsem nadšený a nemám slov. Podepsal jsem smlouvu s asistentem generálního manažera Knights Kellym McCrimmonem. V průběhu mé kariéry mi byl velmi nápomocný, to on mě přivedl v roce 2014 do Brandonu. Je velkou součástí mého života a mám ohromnou radost, že s ním tyto chvíle můžu sdílet,“ líčí Duke.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


McCrimmon je vlastníkem Brandonu od sezony 1992-93; od roku 1989 až do minulého léta působil v mužstvu i jako kouč a generální manažer, než ho 2. srpna 2016 najalo Las Vegas.
Dukea si na draftu 2014 vybrali zástupci Minnesoty Wild v šestém kole jako celkově 169. hráče v pořadí, ale smlouvu s nimi nikdy nepodepsal, čímž se stal nechráněným volným hráčem. S Vegas uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt.
V současném ročníku si Duke připsal 67 bodů (35+32) v 54 zápasech.


„Reid ztělesňuje filozofii Vegas Golden Knights. Jde o talentovaného, charakterního hráče, který se nikdy nevzdává,“ vyzdvihuje přednosti nové posily generální manažer Zlatých Rytířů George McPhee.
„Šlo jen o to, abychom s ním uzavřeli kontrakt, protože jsme ho sledovali po celý rok. Jakmile jsme tak učinili, mohli jsme přijít s prohlášením. Máme velkou radost, že je to náš první hráč. Reprezentuje vše, co po hokejistech chceme, a navíc představuje skvělý příklad pro všechny mladé hráče, které podepíšeme,“ dodává McPhee.

- Reklama -

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -