- Reklama -

Znovu o gól! Rangers píšou historii a postupují dál

- Reklama -

Výčtem statistických zajímavostí zahajují zámořské stránky referát o středečním duelu NY Rangers s Washingtonem. Počtrnácté v řadě v play off skončil zápas Jezdců jednobrankovým rozdílem. Podesáté za sebou vyhráli domácí utkání, v němž jim hrozilo vyřazení – to je nový ligový rekord. Kdykoliv se jednalo o sedmý zápas, což bylo sedmkrát, Rangers vždy uspěli. Dva roky po sobě dokázali otočit sérii z nepříznivého stavu 1-3, to se nikomu v historii ještě nepodařilo.
Pro svěřence Alaina Vigneaulta je však důležitá pouze jedna informace: porazili Capitals 2:1 v prodloužení a zahrají si ve finále Východní konference proti Tampě Bay.


Rozpis a výsledky play off NHL


„Dneska jsme dosáhli výjimečného vítězství,“ pronesl brankář Henrik Lundqvist, také novopečený rekordman. Šestou výhrou v zápase číslo 7 vyrovnal Patricka Roye a Martina Brodeura. „Nechci na něm nic speciálně vyzdvihovat. Musíte věřit celé partě a své hře a tomu, že nějaký hrdina se objeví.“
Tím rytířem, jenž zdolal washingtonskou hydru, se stal Derek Stepan. Ve 12. minutě nastaveného času vyhrál vhazování v útočném pásmu, kotouč se přes Keitha Yandlea dostal na modrou čáru k Danu Girardimu a jeho tvrdou střelu doklepl Stepan za Holtbyho záda.
„Těžko se to vysvětluje. Vypadalo to, že jsme dole a na pokraji vyřazení, ale podařilo se nám dostat nazpět do série a vyhrávat další a další zápasy. Věděli jsme, že když se dostaneme k sedmému utkání v téhle hale, může se stát cokoliv,“ raduje se Girardi.
Během úvodních deseti minut dostal každý z týmů možnost jedné početní výhody, ale neuspěl ani jeden. První zápis do střelecké listiny provedl až v čase 12:50 Alexandr Ovečkin. Kapitán Capitals si najel mezi kruhy na přihrávku Marcuse Johanssona a Lundqvist byl proti jeho ráně bezmocný.
Muži v modrých dresech srovnali ve 27. minutě, na čtvrtý pokus už jejich speciální formace pro přesilovku odvedly dobrou práci. Kevina Hayese našla u pravé tyčky nahrávka J.T. Millera.

V dalším průběhu si připisovali úspěšné zásahy už jen brankáři. U Bradena Holtbyho se počítadlo nakonec zastavilo na 37, Henrik Lundqvist měl o dva méně. Jenže hokej se hraje na góly.
„Byla to skvělá série a já jsem rád, že jsem mohl být její součástí. Netěší mě ale, že to bylo na straně, která prohrála. Nechali jsme na ledě všechno, nebyl nikdo, kdo by se nezapojil. Jenže takový je někdy život,“ posteskne si po vyřazení Holtby.
Washingtonu se hranice druhého kola podařilo naposledy překročit v roce 1998, kdy došel až do finále Stanley Cupu proti Detroitu. NY Rangers si zahrají konferenční finále potřetí za poslední čtyři roky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -