- Reklama -

Způsobí jeden Slovák zemětřesení v Bostonu?

- Reklama -

Fanshop týmu
Zámořský insider Joe Haggerty nedávno zveřejnil výbušný sloupek, v němž se zaobírá budoucností Tuukky Raska v brankovišti Bruins. Finský gólman se podle něj ocitl v pozici, v níž mu hrozí vytrejdování do jiného celku.
Důvodem je angažování Jaroslava Haláka, který se 1. července upsal Bostonu na dva roky smlouvou v celkové hodnotě 5,5 mil. dolarů. Klub tak dostal Raska do situace, kterou jednatřicetiletý Fin minimálně od sezóny 2011/12 nepamatuje – bude muset bojovat o post jedničky.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


Halák může mít ambice zatlačit Raska do kouta a za určitých okolností uzmout na nějaký čas bránu. Haggerty jde však ve svém článku ještě dál a jako jedno z východisek současného stavu vidí obchod, v němž se Medvědi Raska za zajímavou protihodnotu zbaví.
Z TÁBORA BRUINS: Marchand vrací úder. Útočník Bruins se ozval z hokejového záhrobí
Boston momentálně vynakládá na brankáře 10 miliónů, což je 12,5 procenta platového rozpočtu na příští ročník. Větší náklady na gólmany má už pouze Montreal, jenž si monstrózním kontraktem hýčká Careyho Price.
„Podpis smlouvy s Halákem oficiálně otevřel Bruins dveře k myšlence výměny Raska do týmu, který zoufale potřebuje brankářskou pomoc,“ píše Haggerty.
Rask se navíc trápí s výkonnostními výkyvy a ani v posledním play-off nebyl svému mužstvu velkou oporou.
Může se stát třiatřicetiletý Slovák jeho lacinější a spolehlivější náhradou? Podle Haggertyho ano.
Rodák ze Savonlinny má v platnosti klauzuli, jež mu v následujícím ročníku umožňuje vyjmenovat osm mančaftů, do kterých by akceptoval výměnu. Od sezóny 2019/20 se pak tento počet rozšíří na patnáct.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Anketa NHLnews:



Titulní foto:
Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -