- Reklama -

Žraloci mají cenný úlovek z finských vod

- Reklama -

Fanshop týmu
Bitvu o finského útočníka Anttiho Suomelu vyhrálo San Jose. Sharks si služby čtyřiadvacetiletého rodáka z města Espoo, o něhož mělo zájem několik dalších týmů NHL, pojistili ročním vstupním kontraktem. Finanční podmínky smlouvy zatím nebyly zveřejněny.


Suomela vedl v uplynulém ročníku tabulku kanadského bodování finské nejvyšší soutěže, když v 59 duelech vsítil 21 gólů a přidal 39 asistencí. Po ukončení klubové sezóny v dresu celku JYP Jyväskylä si zahrál i na mistrovství světa v Dánsku. Na turnaji pod hlavičkou IIHF zaznamenal ve čtyřech duelech jeden bod (1+0).
„Líbí se nám jeho kombinace zručnosti, rychlosti a defenzivní práce,“ odůvodňoval volbu generální manažer Žraloků Doug Wilson. „Myslím si, že zapadá do stylu, kterým náš tým hraje…Mělo o něj zájem více klubů a proto jsme nadšení, že si vybral San Jose.“
Suomela nebyl nikdy draftován a doposud působil pouze ve Finsku.
Titulní foto: Travis Wise / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -