- Reklama -

Zraněný Max Pacioretty nemusí chybět dlouho. Možná stihne začátek play off

- Reklama -

Všem fanouškům Montrealu zatrnulo, když zjistili, že je Max Pacioretty zraněný. Potíže naštěstí nejsou vážné. Podle čerstvých informací by měl nejproduktivnější útočník Canadiens se zraněním v horní části těla vynechat dva zbylé duely základní části, pak existuje možnost, že se objeví v sestavě. Podle slov trenéra Michela Therriena by mohl být na začátku play off znovu k dispozici.
„Je to těžká ztráta, to nebudeme skrývat,“ přiznal Therrien po tréninku. „Je to chlap, který má kvalitní icetime, nejen ofenzivně, ale i defenzivně. Když končí zápas a vedeme o gól, on chodí na led. Používáme ho i na oslabení. Naštěstí je tu možnost, že bude za týden hrát.“


Vstupte do světa statistik NHL


Montreal bude hrát ve čtvrtek doma s Detroitem, pak odjede v sobotu k duelu s Torontem. Podle toho, jak dopadnou tyto dva zápasy, skončí Habs v Atlantické divizi buď první nebo druzí. Tampa Bay Lightning ztrácí v tuto chvíli na kanadský klub dva body a je tedy na dostřel.
Pacioretty se ošklivě zranil nárazem do hrazení po ataku floridského Dmitrije Kulikova v první třetině nedělního utkání s Panthers. Po návratu z utkání navštívil zraněný hokejista lékaře, kteří už předali klubu přesnou diagnózu. Trenér Therrien dal najevo, že ji nechce zveřejňovat.
„Víme přesně, co mu je,“ ujistil kouč. „Nebude hrát příští dvě utkání. Znovu ho prohlédnou příští týden, kdy budeme chytřejší.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Šestadvacetiletý forvard je pro Canadiens klíčovým hráčem. Letos má na kontě 67 bodů za 37 branek a 30 asistencí. V tabulce nejlepších střelců NHL jsou před ním jen Alexandr Ovečkin (52), Steven Stamkos a Rick Nash (oba 42). Tyler Seguin a Joe Pavelski jsou na stejné úrovni (37). V plus minus bodech je Pacioretty dokonce ligovým lídrem, momentálně má na kontě +38 bodů.
Na středečním tréninku nahradil zraněného hráče na levém křídle formace s Tomášem Plekancem a Brandanem Gallagherem Alex Galchenyuk, jehož vystřídal ve druhé útočné řadě Devante Smith-Pelly.
Canadiens na tom nejsou s produktivitou dobře, jejich hra stojí na vynikajícím brankáři Careym Priceovi. Jeden z nejlepších týmů ligy je v počtu vstřelených branek až dvaadvacátý v NHL, víc než 32 procent branek vstřelil nebo na ně nahrál Pacioretty.
„Neděláme si přehnané starosti,“ ujistil útočník Lars Eller. „Doufáme, že se vrátí. Pokud ne, nezničí nás to. Je samozřejmě důležitou součástí našeho mužstva, odehraje hodně minut, nicméně v minulosti jsme viděli mockrát, že ztráta dobrého hráče neznamená, že by nešlo najít cestu k vítězství. Nepochybuji o tom, že to zvládneme, když to bude nutné.“

Foto: Icon Sportswire
Zranění Maxe Paciorettyho:

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -