- Reklama -

Zůstane Shane Doan v Arizoně? Generální manažer Coyotes chce kanadského veterána udržet

- Reklama -

Shane Doan s největší pravděpodobností stráví i příští sezónu v dresu Arizony. Generální manažer amerického klubu John Chayka v pondělí potvrdil, že chce udržet v týmu devětatřicetiletého útočníka, který byl v základní části National Hockey League nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším hráčem Coyotes.
„Myslím si, že vzhledem k jeho věku bude roční smlouva rozumným řešením pro obě strany. Tento přistup je nejlepší pro Shanea, jeho rodinu i pro naši organizaci,“ sdělil listu Arizona Republic teprve šestadvacetiletý Chayka.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V letošní sezóně odehrál Doan za Coyotes 72 utkání, ve kterých nasbíral 47 bodů za 28 branek a 19 přihrávek. Za pár týdnů mu vyprší čtyřletý kontrakt s celkovým příjmem 21,2 miliónu dolarů a na začátku července se může stát nechráněným volným agentem.
„Doufáme, že se na něčem z toho dokážeme dohodnout. Je to jedna z těch věcí, které nechcete uspěchat. Musíte si to pořádně projít, abyste se ujistili, že z toho vzejde spravedlivá dohoda pro obě strany,“ řekl Chayka.
Doana draftovali v roce 1995 ze sedmého místa ještě předchůdci současných Kojotů, tedy celek Winnipeg Jets. Svoji premiérovou sezónu v NHL 1995-96 stihl odehrát ještě v kanadské provincii Manitoba, další starty už sbíral po přestěhování týmu do Glendale.
K dnešnímu dni je Doan lídrem historických statistik klubu v počtu odehraných zápasů v základní části NHL (1466), nastřílených branek (396) a bodů (945). V 55 zápasech v play off zaznamenal 15 gólů a na dalších 13 přihrál.
„Ještě nám zbývá pár věcí k dořešení, ale myslím si, že se nám to podaří,“ uvedl nejdéle sloužící kapitán v lize, jenž 10. října oslaví čtyřicáté narozeniny. „Hokej mě pořád baví. Chtěl bych hrát, i kdybych měl skončit v NHL. Klidně i nějakou ligu, kterou nikdo pořádně nesleduje.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -